Προγράμματα φιλοξενίας

Προγράμματα φιλοξενίας

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα φιλοξενίας, έρευνας και καλλιτεχνικής έκφρασης έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς που πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Στόχος είναι να καταστεί η Βαμβακού ένα περιβάλλον τέχνης και έμπνευσης, ένας ανοιχτός δρόμος δημιουργίας και εσωτερικής αναζήτησης μέσα από σύγχρονες πρακτικές.

Μουσική, Κινηματογράφος, Comics, Ύφασμα, Κέντημα, Μυθολογία, Performance, Γλυπτική Λογοτεχνία, Κόσμημα και Εκπαίδευση θα βρεθούν στο επίκεντρο ενός εγχειρήματος. Εργαστήρια, αφηγήσεις, διαλέξεις, εκθέσεις, προβολές, περίπατοι, μελέτες και αυτοσχεδιασμοί αναμένεται να συνθέσουν το ψηφιδωτό των καλλιτεχνικών προγραμμάτων που υλοποιείται, σε συνεργασία με κορυφαίους Οργανισμούς και καταξιωμένα ονόματα των Καλών Τεχνών και της Εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο.

Τα Residencies προσανατολίζονται στη συλλογική καλλιτεχνική έρευνα, την προσέγγιση υψηλού επιπέδου θεματικών, την παραγωγική διαδικασία, τη συμβίωση, την από κοινού δημιουργία,  αλλά και την ανταλλαγή ιδεών μέσα από το πρίσμα της ελευθερίας, της γνώσης και της πολυπολιτισμικότητας. Βασικός παράγοντας των Residencies είναι η ενσωμάτωση της κοινότητας της Βαμβακούς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής στην εμπειρία των εν λόγω δράσεων, καθώς μέσα από τη διάδραση, τη βιωματικότητα και τη συστηματική διερεύνηση αναμένεται να διαμορφωθούν νέα αισθητικά και πνευματικά δεδομένα.

Ας ανακαλύψουμε την ομορφιά!