Σχολικές επισκέψεις

Σχολικές επισκέψεις

Η Vamvakou Revival προσκαλεί μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και εκπαιδευτικούς σε μοναδικές εμπειρίες στην καρδιά του Πάρνωνα, καλώντας τα σχολεία να εντάξουν τη Βαμβακού ως προορισμό στις σχολικές τους εξορμήσεις. Ποικιλία εκπαιδευτικών και φυσιολατρικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο της Βαμβακούς, στο χωριό ή τα μονοπάτια σάς περιμένουν. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 διαφορετικά πακέτα, όπως περιγράφονται παρακάτω και περιλαμβάνουν ποικιλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και μία βατή πεζοπορία στο δάσος, προς το σπηλαιομονάστηρο της Αγίας Κυριακής. Σε περίπτωση πολύωρης παραμονής των μαθητών στο χωριό μας προτείνουμε ελεύθερες δραστηριότητες στο προαύλιο με παροχή αθλητικού υλικού, παρακολούθηση ταινιών και αξιοποίηση του νέου εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας με τα Oculus Quest (για παιδιά άνω των 12 ετών). Τέλος, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να γευματίσουν στο καφέ-εστιατόριο Βουρέικο.

Σχολικές εκδρομές δεχόμαστε κατά τις μέρες Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή, όλο το έτος, ενώ Τρίτη και Τετάρτη, κατόπιν συνεννόησης.

Διάρκεια κάθε προγράμματος 90 λεπτά. Συμμετοχή κατόπιν κράτησης.

Διαθέσιμες επιλογές

Δωρεάν: Απευθύνεται σε έως 25 μαθητές ή σε ένα σχολικό τμήμα και περιλαμβάνει την παρακολούθηση ενός (1) εκπαιδευτικού προγράμματος ή πεζοπορία.

Οικονομικό (5€/μαθητή): Απευθύνεται σε έως 50 μαθητές ή αντίστοιχα σε δύο σχολικά τμήματα και περιλαμβάνει την παρακολούθηση δύο (2) εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή πεζοπορία και ένα (1) εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Πλήρες (10€/μαθητή): Απευθύνεται σε έως 75 μαθητές ή αντίστοιχα σε τρία σχολικά τμήματα και περιλαμβάνει την παρακολούθηση δύο (2) εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πεζοπορία, ή την παρακολούθηση τριών (3) εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Εκπαιδευτικά προγράμματα:

Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε έξι διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τα ηχητικά τοπία της Βαμβακούς: Οι συμμετέχοντες προσκαλούνται σε ένα διαφορετικό ταξίδι ανακάλυψης της Βαμβακούς, με οδηγό τα αυτιά τους! Γίνονται ενεργητικοί ακροατές πραγματοποιώντας τον δικό τους ακουστικό περίπατο στη Βαμβακού εντοπίζουν, καταγράφουν και συνδέουν ήχους με τη Βαμβακού και τη ζωή των κατοίκων της. Περιηγητικό πρόγραμμα, κατάλληλο για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου | Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή

Βαμβακο-ροές: Οι συμμετέχοντες προσκαλούνται σε ένα κυνήγι κρυμμένων «θησαυρών» της κοινοτικής ζωής της Βαμβακούς σε μια διασκεδαστική περιήγηση που συνδέει την ιστορία του χωριού, την υφαντική παράδοση και το σήμερα, με γρήγορη ροή, κινητικά παιχνίδια και πολλές καλλιτεχνικές και δροσιστικές εκπλήξεις. Περιηγητικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού | Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή

Βρες βότανα στη Βαμβακού: Μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια έρευνα, παροιμίες, αινίγματα και μύθους από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν τα πιο χαρακτηριστικά φυτά και βότανα του Πάρνωνα, τα συνδέουν με την καθημερινότητά τους, πειραματίζονται με τις γεύσεις τους και γνωρίζουν τις θεραπευτικές ιδιότητές τους. Εργαστήριο | Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή

Επιστροφή στη φύση, εικαστικά: Σε όσα διαφορετικά και ιδιαίτερα καλλιτεχνικά ρεύματα κι αν εντάχθηκε το έργο τους, οι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο που θα μελετήσουν οι συμμετέχοντες σε αυτό το εργαστήριο έχουν ένα κοινό: σε κάποια στιγμή της ζωής τους άφησαν τις άμαξες, τα αυτοκίνητα και τη βοή της πόλης επέστρεψαν στις ρίζες τους και γύρισαν στη φύση. Ελάτε να το ανακαλύψουμε, να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε, με θέμα μας τη Βαμβακού. Εργαστήριο | Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή

Δημόκριτε, ήσουν μεγάλο άτομο: Παίζοντας ένα επιδαπέδιο παιχνίδι με ερωτήσεις και απαντήσεις και βλέποντας με μικροσκόπια διάφορα δείγματα, τα παιδιά γνωρίζουν σημαντικούς σταθμούς της ζωής και της ιστορίας του μεγάλου φιλοσόφου και ερευνητή, Δημόκριτου. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής αυτής δράσης, οι μικροί ανακαλύπτουν σημαντικές πτυχές της ζωής και του έργου του, ενώ έρχονται σε επαφή με βασικές έννοιες θετικών επιστημών. Επιστημονικό πρόγραμμα για μαθητές Δ’-ΣΤ΄Δημοτικού | Σχεδιασμός: ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Πεζοπορία H Vamvakou Revival σε συνεργασία με τον Φορέα Πάρνωνα υλοποιεί πεζοπορία προς το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Κυριακής, ένα ιστορικό μνημείο κρεμασμένο στο βράχο. Μία ήπια κυκλική διαδρομή συνολικής διάρκειας 120 λεπτών, καλύπτοντας συνολική απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων μέσα στο δάσος σε σηματοδοτημένο μονοπάτι με τον χαρακτηριστικό «πεζοπόρο» σε κίτρινο φόντο. Διαβάστε περισσότερα για την Αγία Κυριακή εδώ! Κατάλληλη για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Παροχές σίτισης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να γευματίσουν στο καφέ-εστιατόριο Βουρέικο.

Τα ειδικά πακέτα σίτισης διαμορφώνονται ως εξής:

Χοιρινά σουβλάκια με πατάτες: 6€
• Club Sandwich: 6€
• Μερίδα & σαλάτα ανά 4 άτομα ή αναψυκτικό: 11€

Σε ποιους απευθύνονται

• Σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

• Αθήνα και λοιπή Ελλάδα: μονοήμερες, διήμερες, πολυήμερες εκδρομές. Στην περίπτωση των πολυήμερων εκδρομών μπορούμε να προσφέρουμε και υπηρεσίες διαμονής.