Σχολικές επισκέψεις

Σχολικές επισκέψεις

Καλούμε τα σχολεία να εντάξουν τη Βαμβακού στις εκπαιδευτικές τους επισκέψεις. Δίνουμε τη δυνατότητα σε μαθητές Δημοτικού να επισκεφθούν το χωριό και να παρακολουθήσουν δωρεάν, ένα από τα οκτώ εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρουμε ή σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου να παρακολουθήσουν μία από τις προτεινόμενες δραστηριότητες για εφήβους.

Διάρκεια προγράμματος 90 λεπτά – Συμμετοχή δωρεάν, κατόπιν κράτησης

Γνωρίζοντας τη Βαμβακού σαν την παλάμη του χεριού

Με οδηγό εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και υφές του τόπου, οι συμμετέχοντες «σκαλίζουν τις ρίζες του χωριού»! Ολοκληρώνουν το διασκεδαστικό τους ταξίδι, δημιουργώντας ένα αναμνηστικό εικαστικό ημερολόγιο, για να μετρούν τις μέρες αντίστροφα μέχρι την επόμενη επίσκεψή τους στην Βαμβακού.

Περιηγητικό πρόγραμμα | Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή 

Τα ηχητικά τοπία της Βαμβακούς

Οι συμμετέχοντες προσκαλούνται σε ένα διαφορετικό ταξίδι ανακάλυψης της Βαμβακούς, με οδηγό τα αυτιά τους! Γίνονται ενεργητικοί ακροατές πραγματοποιώντας τον δικό τους ακουστικό περίπατο στη Βαμβακού εντοπίζουν, καταγράφουν και συνδέουν ήχους με τη Βαμβακού και τη ζωή των κατοίκων της.

Περιηγητικό πρόγραμμα, κατάλληλο για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου | Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή 

Βαμβακο-ροές

Οι συμμετέχοντες προσκαλούνται σε ένα κυνήγι κρυμμένων «θησαυρών» της κοινοτικής ζωής της Βαμβακούς σε μια διασκεδαστική περιήγηση που συνδέει την ιστορία του χωριού, την υφαντική παράδοση και το σήμερα, με γρήγορη ροή, κινητικά παιχνίδια και πολλές καλλιτεχνικές και δροσιστικές εκπλήξεις.

Περιηγητικό πρόγραμμα | Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή 

Bαμβακίτικη συνταγή

Μέσα από ένα διασκεδαστικό ταξίδι ανακάλυψης στοιχείων της λακωνικής γαστρονομίας και των συνηθειών των κατοίκων της Βαμβακούς, οι συμμετέχοντες ζυμώνουν συλλογικά και διακοσμούν μοναδικά, πρωτότυπα αρτοσκευάσματα.

Περιηγητικό πρόγραμμα | Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή 

Πολυταξιδεμένες βαλίτσες

Με οδηγό βαμβακίτικες ιστορίες μετανάστευσης, αποχωρισμών και ανταμωμάτων, κτίρια του χωριού και αντικείμενα, οι συμμετέχοντες γνωρίζουν σημαντικούς σταθμούς της πρόσφατης ιστορίας της Βαμβακούς, αναγνωρίζουν την αξία της κοινοτικής αυτοοργάνωσης και δημιουργούν τις δικές τους βαλίτσες, γεμάτες με τα πιο πολύτιμα «δώρα» για τις δικές τους ζωές και τόπους.

Περιηγητικό πρόγραμμα | Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή 

Βρες βότανα στη Βαμβακού

Μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια έρευνα, παροιμίες, αινίγματα και μύθους από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν τα πιο χαρακτηριστικά φυτά και βότανα του Πάρνωνα, τα συνδέουν με την καθημερινότητά τους, πειραματίζονται με τις γεύσεις τους και γνωρίζουν τις θεραπευτικές ιδιότητές τους.

Εργαστήριο | Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή 

 

Επιστροφή στη φύση, εικαστικά

Σε όσα διαφορετικά και ιδιαίτερα καλλιτεχνικά ρεύματα κι αν εντάχθηκε το έργο τους, οι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο που θα μελετήσουν οι συμμετέχοντες σε αυτό το εργαστήριο έχουν ένα κοινό: σε κάποια στιγμή της ζωής τους άφησαν τις άμαξες, τα αυτοκίνητα και τη βοή της πόλης επέστρεψαν στις ρίζες τους και γύρισαν στη φύση. Ελάτε να το ανακαλύψουμε, να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε, με θέμα μας τη Βαμβακού.

Εργαστήριο | Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή 

Παιχνίδια, φυσικά

Μέσα από διασκεδαστικές και ευφάνταστες δραστηριότητες εξερεύνησης, γνωρίζουν στοιχεία του φυσικού πλούτου του Πάρνωνα, συλλέγουν υλικά από τη φύση, τα συνθέτουν και παίζουν με αυτά ομαδικά παιχνίδια παρατηρητικότητας, επιδεξιότητας και ταχύτητας.

Εργαστήριο | Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή