Όρος Ensemble: Η μεγάλη συναυλία του στο χωριό που γεννήθηκε!

Όρος Ensemble: Η μεγάλη συναυλία του στο χωριό που γεννήθηκε!

Το επιστέγασμα μιας δημιουργικής πορείας και μια νέα αρχή.

12 Σεπτεμβρίου, 2020 – Βαμβακού Λακωνίας

Ένα μικρό χωριό στην πλαγιές του Πάρνωνα που αναβιώνει, μια παρέα νέων με όνειρα, μία νέα ιδέα και μια ομάδα μουσικών που βρέθηκαν μαζί. Ένας γόνιμος τόπος έκφρασης και δημιουργίας, μια σπουδαία συνεργασία δύο οργανισμών, μια κοινότητα που άνοιξε την αγκαλιά της σε νέες προοπτικές και ακούσματα. Κάπως, έτσι ξεκίνησε το πρόγραμμα φιλοξενίας μουσικών στη Βαμβακού Λακωνίας και δημιουργήθηκε το μουσικό σχήμα Όρος Ensemble, το οποίο ολοκληρώνει τη μουσική του παρουσία στο χωριό με μια συναυλία, στις 12 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη συναυλία του συνόλου και συνάμα τελευταία στο χωριό της Βαμβακούς θα μας μείνει αξέχαστη!

Όλα ξεκίνησαν το 2019 από μία ιδέα του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργου Κουμεντάκη. Έναν χρόνο μετά, το Όρος Ensemble, είναι γεγονός! Ένα σύνολο μουσικής δωματίου που δημιουργήθηκε από μια ομάδα νέων μουσικών, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κατά τη διάρκεια προγράμματος φιλοξενίας μουσικών που υλοποιείται από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με την οικονομική και ηθική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Αποστόλης, ο Γιώργος, ο Δημήτρης, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος και ο Αντώνης, οι άνθρωποι που έζησαν στη Βαμβακού για πέντε μήνες, μοιράστηκαν κοινούς καλλιτεχνικούς στόχους και εμπειρίες χρόνων, μελέτησαν, ερεύνησαν, συνέθεσαν, αλληλοεπίδρασαν με την κοινότητα και παρουσίασαν σόλο συναυλίες υψηλού επιπέδου, ολοκληρώνουν με επιτυχία το καλλιτεχνικό πρόγραμμα φιλοξενίας με μία τελική συναυλία που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, χωρίς αποκλεισμούς.

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, η αυλαία πέφτει με τα μέλη του Όρος Ensemble να παρουσιάζουν νέα έργα Ελλήνων συνθετών, Σ. Διακάκη, Π. Λειβαδά, Δ. Μπελοσίνοφ, Σ. Πασόπουλου, Α. Κουτσογιάννη και, αλλά και έργα κλασικής και σύγχρονης μουσικής των J. Des Prez, A. Vivaldi και Γ. Κουμεντάκη, που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της ευρύτερης ευρωπαϊκής – αλλά και όχι μόνο – μουσικής ιστορίας. Τηρώντας όλο το πλαίσιο των κανόνων ασφαλείας, σας περιμένουμε στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου της Βαμβακούς, για ένα μουσικό πρόγραμμα με πολυδιάστατες δημιουργικές αναφορές, το οποίο αναμένεται να αποκαλύψει το περιεχόμενο της «κυψέλης πολιτισμού» που δημιουργήθηκε στο χωριό και συνέβαλε στη μετεξέλιξη του τόπου σε ένα σημείο καλλιτεχνικής ελευθερίας και δημιουργικής έκφρασης.

Η πορεία του Όρος δεν τελειώνει εδώ, αλλά τώρα αρχίζει! Το Όρος θα δώσει διαδικτυακά την επόμενη του συναυλία, από τις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο πλαίσιο του 4ου online festival της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Περισσότερες πληροφορίες, σύντομα.

Το Όρος Ensemble απαρτίζουν οι: Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης στο ακορντεόν, Δημήτρης Καραγιαννακίδης στο τσέλο, Αποστόλης Κουτσογιάννης στη σύνθεση, φλάουτο με ράμφος και καλλιτεχνική οργάνωση, Ειρήνη Κρικώνη στο βιολί, Γιώργος Μαδίκας στα κρουστά και Αντώνης Τσαχτάνης στο κλαρινέτο.

Είσοδος ελεύθερη. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες και κρατήσεις εδώ!

#OrosEnsemble #GreekNationalOpera

#VamvakouRevival #SNForg