Όρος Ensemble: Η μεγάλη συναυλία στο χωριό που γεννήθηκε το σχήμα!

Όρος Ensemble: Η μεγάλη συναυλία στο χωριό που γεννήθηκε το σχήμα!

Σχολείο

Το μουσικό σύνολο «Όρος ensemble» ολοκληρώνει τη μουσική του παρουσία στο χωριό της Βαμβακούς με την τελική συναυλία όλων των μελών του σχήματος. Για αρκετούς μήνες οι μουσικοί του «Όρος» έζησαν και μελέτησαν μουσική στο χωριό, συμβίωσαν και αλληλεπίδρασαν με τους ντόπιους, μελέτησαν τα ηχοτοπία του τόπου, οργάνωσαν συναυλίες και έγραψαν νέα μουσική.

Η συναυλία αποτελεί το επιστέγασμα όλης αυτής της πολύ έντονης δημιουργικής πορείας, η οποία και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο. Θα ακουστούν έργα που θα καλύπτουν ένα μεγάλο ιστορικό φάσμα από τις απαρχές της αναγέννησης έως και τις πιο σύγχρονες δημιουργίες των καιρών μας, με έμφαση στη νέα ελληνική δημιουργία αλλά και την παρουσίαση μουσικής υψηλών προδιαγραφών χωρίς αποκλεισμούς.

Τέλος, η καταληκτική συναυλία του σχήματος ενώνει τους μουσικούς με την κοινότητα της Βαμβακούς προτείνοντας έναν νέο τρόπο τέλεσης της μουσικής πράξης με επίκεντρο μια μουσική ομάδα που λειτουργεί ως «κυψέλη πολιτισμού» ενταγμένη οργανικά στη ζωή μιας κοινότητας.

Θα ακουστούν έργα των J.DesPrez, A. Vivaldi, Σ.Διακάκη, Π. Λειβαδά, Δ. Μπελοσίνοφ, Σ. Πασόπουλου, Α. Κουτσογιάννη, Γ. Κουμεντάκη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας της Vamvakou Revival και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σχετικές εκδηλώσεις