Κινηματογραφικές Προβολές: Μεγαλώνοντας (για ηλικίες 10 – 12 ετών)

Σχολείο

Πρωτότυπες ιστορίες για την αληθινή ζωή και μηνύματα που επιδέχονται πολλαπλές ερμηνείες. Ταινίες ιδανικές αφορμές για συζήτηση, όχι μόνο λόγω των επίκαιρων θεματικών τους αλλά και για την ποικιλία κινηματογραφικών τεχνικών που εμπλουτίζουν την αφήγηση.

Πρόγραμμα Προβολών

1/ Η Οικογένειά Μου, To Τσίρκο (My Family Is A Circus) | Νίνα Λαντό

16’, Βέλγιο, 2020, φλαμανδικά με ελληνικούς υπότιτλους (Live Action)

Η Ρόμι φεύγει για το Παρίσι με τους γονείς της, όχι όμως για διακοπές. Θα δουλεύει στο τσίρκο των γονιών της. Έτσι, αποφασίζει να γράψει ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα στους συμμαθητές της.

2/ Είσαι Εντάξει; (Are You Okay?) | Ράιαν Κάνον

9’, ΗΠΑ, 2021, αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους (Animation)

Μια 15χρονη έφηβη βλέπει να κακομεταχειρίζονται το συμμαθητή της. Στην προσπάθεια της να τον βοηθήσει, γίνεται και εκείνη θύμα, ενώ παγιδεύεται σε μια αδιέξοδη συναισθηματική συνθήκη.

3/ Λάικα & Νέμο (Laika & Nemo) | Γιαν Γκάντερμαν

15’, Γερμανία, 2022, χωρίς διαλόγους (Stop motion animation)

Ο Νέμο είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Κανείς άλλος δεν φορά τεράστιο κράνος και στολή δύτη. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν γνωρίσει την Λάικα, μια αστροναύτη.

4/ Η Επόμενη Μέρα (One After The Other) | Βαλέριο Νιεζίνι

10’, Ιταλία, 2021, ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους (Live action)

Ένας ηλικιωμένος κύριος ταξιδεύει μαζί με ένα μικρό κοριτσάκι: αυτή είναι μόνο η αρχή μιας τρυφερής ιστορίας που μας κάνει να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας.

5/ To Εισιτήριο (The Ticket) | Κεβόρκ Ασλάνιαν

11’, Βουλγαρία, 2021, χωρίς διαλόγους (Live action)

Ένα αγόρι που ζει στην Σόφια πρέπει να διασχίσει ολόκληρη την πρωτεύουσα για να ολοκληρώσει μια πολύ σημαντική συναλλαγή. Όμως η μετακίνηση θα είναι δύσκολη, αφού μπορεί μόνο να πάρει το λεωφορείο, ο προορισμός του είναι στην άλλη άκρη της πόλης και έχει μόνο ένα εισιτήριο.

Σχετικές εκδηλώσεις