«Αι γενεαί πάσαι…Νικηταράς!»

Σχολείο

Ο ήρωας Νικηταράς (Χρίστος Γεωργίου) περνά τις δύο τελευταίες μέρες της ζωής του, μαζί με την ψυχικά διαταραγμένη κόρη του (Σάρα Τερζή).

Ένας ήρωας του 1821, που έσπασε πολεμώντας τρία σπαθιά στα Δερβενάκια και ποτέ του δεν καταδέχτηκε να πάρει λάφυρα. Ένας πατέρας που είδε την κόρη του να τρελαίνεται, όταν τον αντίκρισε μες στα αίματα. Ένας αγωνιστής που μετά την επανάσταση, είδε να βγαίνει το καλύβι του σε πλειστηριασμό. Ένας άνθρωπος που φυλακίστηκε άδικα για δύο χρόνια, υπομένοντας άγριους ξυλοδαρμούς με αποτέλεσμα να τυφλωθεί και να γίνει ζητιάνος για να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του. Ένα σύμβολο, ένας ήρωας, που πάλεψε για μια πατρίδα ελεύθερη, αλλά ουδείς μέχρι σήμερα, γνωρίζει που βρίσκονται τα κόκκαλα αυτού του ήρωα.

Ακόμα ένα αριστούργημα από την πένα του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα, Γιώργου Α. Χριστοδούλου, όπου αυτή τη φορά μας αποκαλύπτει τη ζωή του Νικήτα Σταματελόπουλου σε μια συγκλονιστική παράσταση. Μία σπαραχτική-ανθρώπινη παράσταση, που θα συγκινήσει και τον πιο απαιτητικό θεατή!

Σχετικές εκδηλώσεις