Τεχνητοί δορυφόροι, αποστολές & Εξερεύνηση του διαστήματος

Τεχνητοί δορυφόροι, αποστολές & Εξερεύνηση του διαστήματος

Οnline via Webex

To 1957, εκτοξεύθηκε και μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη ο πρώτος δορυφόρος στο διάστημα, ο σοβιετικός Sputnik, ενώ ένα χρόνο αργότερα, ακολούθησε ο αμερικάνικος Explorer 1. Η ανθρώπινη δραστηριοποίηση στο διάστημα έχει ξεκινήσει. Μέχρι σήμερα αρκετές χιλιάδες δορυφόρων έχουν εκτοξευθεί παρέχοντας ένα μεγάλο πλήθος υπηρεσιών που αφορούν τις τηλεπικοινωνίες, την πλοήγηση, τη μετεωρολογία, την τηλεπισκόπηση του πλανήτη μας, τις επιστήμες και την έρευνα του διαστήματος. Πέρα από την τροχιά της Γης, αποστολές ταξιδεύουν στο διάστημα, συλλέγοντας δεδομένα για την εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος, αλλά και περιοχές του σύμπαντος πολύ πιο μακριά από αυτό.

Ξεκινώντας από τις πρώτες αποστολές του ανθρώπου στο διάστημα, θα καταλήξουμε στην περιγραφή σημαντικών σύγχρονων διαστημικών αποστολών που αφορούν την Αστρονομία και την Διαστημική Φυσική.

Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) λειτουργεί στο ορεινό χωριό της Βαμβακούς από την Vamvakou Revival και σχεδιάστηκε με την πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς.

Σχετικές εκδηλώσεις