Διαδικτυακά εργαστήρια “Το Φόρεμα της Ελένης”

Facebook live

Στο πλαίσιο του διαδικτυακού προγράμματος φιλοξενίας εικαστικών (e-residency) που λαμβάνει χώρα από τη Βαμβακού, με οκτώ διεθνείς εικαστικούς να “φιλοξενούνται”, κατά το διάστημα 22 με 27 Ιουνίου 2020, στον κυβερνοχώρο από το χωριό και να παρακολουθούν ένα εντατικό πρόγραμμα συναντήσεων, εργαστηρίων και διαλέξεων γύρω από το κέντημα και την ελληνική μυθολογία, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, κάποιες συναντήσεις των εικαστικών θα προβληθούν live μέσω Facebook. Πρόκειται για δύο Facebook live streaming σχετικά με τις τεχνικές του ελληνικού παραδοσιακού κεντήματος. H τέχνη του κεντήματος έρχεται από πολύ παλιά και έχει ριζώσει στην ελληνική παράδοση και κουλτούρα.

Πώς γιόρταζαν το “μέτρημα” των προικιών; Πώς τα μοτίβα της υφαντικής τέχνης μαρτυρούν τη δημιουργική δύναμη των Ελλήνων να αφομοιώνουν και να μετατρέπουν σε νέες ιδέες “ξένα” προς αυτούς ερεθίσματα; Ελάτε να μάθουμε βελονιές και την τέχνη του μετρήματος και της μεταφοράς των μοτίβων.

Μην το χάσετε!

Ελάτε να μάθουμε για το κέντημα, ελάτε να μάθουμε για την παράδοσή μας.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας υλοποιείται για πρώτη φορά από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο του προγράμματος Αναβίωσης της Βαμβακούς, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Ο σχεδιασμός και η επιμέλεια της ψηφιακής εκδοχής έγινε από τους εικαστικούς Christoph Ziegler (Γερμανία) και Λουκία Ρίτσαρντς (Ελλάδα).

Δείτε εδώ περισσότερα για το πρόγραμμα και τις εμπειρίες των εικαστικών!

Σχετικές εκδηλώσεις