Οι δραστηριότητες στη Βαμβακού, δεν τελειώνουν εδώ! Τριήμερο 26-28/10

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί ιδανική ευκαιρία να αφήσετε την πόλη, να πάρετε αυτοκίνητα, λεωφορεία, να ξεφύγετε από τις υποχρεώσεις και να κάνετε μια εξόρμηση σε ένα παραμυθένιο ορεινό χωριό, όπως η Βαμβακού, όπου θα απολαύσετε τον ηλιόλουστο καιρό, τη φύση, το ορεινό τοπίο και τη χαλάρωση με την οικογένεια και τους φίλους σας!

Το τριήμερο 26, 27 και 28 Οκτωβρίου, σας προσκαλούμε να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Περιήγηση στο δάσος, πεζοπορία στα μονοπάτια του χωριού, ποδηλασία με τα ηλεκτρικά ποδήλατα HAIBIKE, δραστηριότητες για τα παιδιά στη φύση, περιηγήσεις και ξεναγήσεις στο χωριό. Στο σχολείο της Βαμβακούς τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα σε νέες τεχνολογίες, μηχανική και STEΑM, ενώ μπορούν παράλληλα να συμμετάσχουν σε δημιουργικά προγράμματα και παιχνίδια στη φύση. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με μια έκθεση παλαιών αντικειμένων και μια εκδήλωση για τη Νεοελληνική Ποίηση σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Τα δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation) συνεχίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο με τα Μαθηματικά, τη Λογική, και τη Μηχανική να είναι οι κύριες θεματικές ενότητες. Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου καλούμε παιδιά 5-7 ετών, της Ε’ – Στ’ Δημοτικού και του Γυμνασίου να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες μέσα από ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Κι ενώ όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά, το σχολείο της Βαμβακούς θα παραμείνει ανοιχτό στο κοινό τη Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του V.Lab, να γνωρίσουν τα EV3 robots και να παρακολουθήσουν τη διαδικασία και το αποτέλεσμα μιας 3D εκτύπωσης, ενώ παράλληλα μπορούν να παίξουν μέχρι τελικής πτώσεως στον προαύλιο χώρο του και στο γήπεδο μπάσκετ.

Οι εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ταξιδεύουν στη Βαμβακού! Aυτό το Σαββατοκύριακο η Vamvakou Revival εγκαινιάζει τη συνεργασία της με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με αφορμή την Εθνική Επέτειο, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, 17:00, στο χώρο του σχολείου της Βαμβακούς προβάλλεται σε βιντεοσκόπηση μία από τις διαλέξεις για τη Νεοελληνική Ποίηση που έλαβε χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: «Πάνω σ’ έναν αρχαίο στίχο: Ο Διονύσιος Σολωμός στη σκιά του Ομήρου», η οποία αφορά στη διασύνδεση του Διονυσίου Σολωμού και του Ομήρου από την Διδάκτωρ Συγκριτικής Λογοτεχνίας Εμμανουέλα Κάντζια. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Σας περιμένουμε κοντά μας!

Όλες οι δραστηριότητες εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται από την Vamvakou Revival, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

#VamvakouRevival