Ψηφιακό φεστιβάλ ταινιών από τη Βαμβακού… είναι γεγονός!

Η Ζωή στην Ύπαιθρο: Φύση & Φιλοξενία

18 – 23 Ιουνίου, συντονιστείτε εδώ!

Υπήρχε θερινός κινηματογράφος στη Βαμβακού το 1930; Γίνονταν προβολές στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου του χωριού εκείνη την εποχή; To 2019, αναβίωσε ο θερινός κινηματογράφος στο χωριό; Η απάντηση σε όλα είναι ναι! Καλοκαίρι, Βαμβακού και θερινός κινηματογράφος πάνε μαζί. Μια προβολή στο ρολόι του χωριού, άλλη στο προαύλιο του σχολείου, άλλη στην πλατεία.  Φέτος, όμως, είναι λίγο διαφορετικά. Αναβιώνουμε τον θερινό κινηματογράφο για 2η συνεχόμενη χρονιά, αλλά εξ’ αποστάσεως!

Η Vamvakou Revival σε συνεργασία με την ARTWORKS και με τη συμβολή του συνιδρυτή του Syros Film Festival, Jacob Moe, υλοποιεί για πρώτη φορά ένα διαδικτυακό φεστιβάλ ταινιών με θέμα «Η ζωή στην ύπαιθρο: Φύση & Φιλοξενία», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σήμερα, εν μέσω δύσκολων συνθηκών για την παγκόσμια κοινότητα λόγω της πανδημίας, συνεχίζουμε να θεωρούμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και δη εκείνες που αφορούν τον κινηματογράφο, μία αληθινή εμπειρία στον χώρο και τον χρόνο. Ωστόσο, καλούμαστε να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη συνθήκη μέσα από την τεχνολογία.

Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, θέτουμε στο επίκεντρο την ελληνική Περιφέρεια, την οποία θα προσεγγίσουμε κινηματογραφικά μέσα από τη Φύση και τη Φιλοξενία, σε ένα στοχευμένο διαδικτυακό φεστιβάλ με ταινίες διαθέσιμες για ένα 24ωρο streaming στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Μέσα σε 5 μέρες θα ανακαλύψετε τι κοινό μπορεί να έχουν τα καναρίνια με τα σωσίβια, οι μέλισσες με τα ηφαίστεια, η θάλασσα με το βουνό. Μέσα από 5 ταινίες, η Φύση και η Φιλοξενία ξεδιπλώνονται μέσα από διαφορετικές πτυχές και πολλαπλές γωνίες. Η Αρχή και ο Έρωτας. Το Τέλος του Κόσμου, τα Γηρατειά και ο Θάνατος. Ο Πολιτισμός της Εκδίκησης και της Καταστροφής. Το Φως και το Σκοτάδι.

Κινηματογραφιστές που έχουν βραβευτεί από την ARTWORKS, στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), θα δώσουν με τα έργα τους το παρών και θα μοιραστούν με το κοινό ταινίες που συνδέονται με τη θεματική του φεστιβάλ. Συμμετέχουν οι Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Γιώργος Ζώης, Βασίλης Κεκάτος, Γιώργος Κυβερνήτης, Λία Τσάλτα.

Μην το χάσετε!

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών εδώ!

#VamvakouRevival

#ARTWORKSFellows

#SNFsynergies