Η όπερα από την Εθνική Λυρική Σκηνή … ταξιδεύει στη Βαμβακού

Το αηδόνι του αυτοκράτορα της Λένας Πλάτωνος! Η παιδική όπερα της Λένας Πλάτωνος με animation, ταξιδεύει από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) στη Βαμβακού! H Εθνική Λυρική Σκηνή και η Vamvakou Revival συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο πλαίσιο της μηνιαίας πρωτοβουλίας ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το καλοκαίρι του 2019. Τότε, η ΕΛΣ έκανε πρώτη φορά την εμφάνισή της στη Βαμβακού σε μια συναυλία με αποσπάσματα από οπερέτες, με θέμα την «Επιστροφή στις Ρίζες» και σήμερα επανέρχεται.

Μια μοναδική εμπειρία όπερας για μικρά και μεγάλα παιδιά θα λάβει χώρα το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, ώρα 18.00 στη Βαμβακού Λακωνίας. Tο μουσικό παραμύθι της Λένας Πλάτωνος, αφού εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους στην Εθνική Λυρική Σκηνή, προβάλλεται σε μαγνητοσκόπηση στο σχολείο της Βαμβα-κούς, με την είσοδο να είναι δωρεάν. Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα είναι ένα μουσικό παραμύθι με στοιχεία όπερας και νεοϊμπρεσιονιστική μουσική, σε λιμπρέτο του Γιώργου Βολουδάκη βασισμένο στο ομώνυμο πα-ραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παραγωγή, όπου η όπερα «συνομιλεί» με το animation.

Συντελεστές: Λένα Πλάτωνος, Εναλλακτική Σκηνή Εθνική Λυρική Σκηνή, Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πετσατώδη, Σχεδιασμός animation: Ειρήνη Βιανέλη

Είσοδος δωρεάν για όλους | Διάρκεια εκδήλωσης: 60 λεπτά

Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα πρωτοπαρουσιάστηκε την περασμένη σεζόν με τεράστια επιτυχία στην Εναλλακτική Σκηνή και η παραγωγή υλοποιήθηκε με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προς την Εναλλακτική Σκηνή.

Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται από την Vamvakou Revival, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

#WeekendatVamvakou #VamvakouRevival