Λογοτεχνία, εικαστικά και τεχνολογία δίνουν ραντεβού στο σχολείο του χωριού

Κάθε μέρα, η Βαμβακού αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλη την οικογένεια. Τα Σαββατοκύριακα όμως, κρύβουν και κάτι διαφορετικό για τον καθένα: βραδιές αφιερωμένες στις τέχνες και τον πολιτισμό, δραστηριότητες για παιδιά και εκπαιδευτικά προγράμματα σε επιστήμες και τεχνολογίες στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), ζωγραφική, κατασκευές και παιχνίδι, εξορμήσεις και περιηγήσεις στο βουνό, ορεινή ποδηλασία και γευστικές εκπλήξεις. Όλα αυτά θα τα βρείτε σε ένα μικρό ορεινό χωριό στον Πάρνωνα που αναβιώνει, τη Βαμβακού!

Ο Χρήστος Φλουρής έρχεται στη Βαμβακού! Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στις 18:00, η Vamvakou Revival υποδέχεται τον Χρήστο Φλουρή για μία ενδιαφέρουσα συζήτηση, στο πλαίσιο της νέας πολιτιστικής ενότητας που εγκαινιάζεται αυτό το Σαββατοκύριακο, τις βραδιές λογοτεχνίας. Κάθε συνάντησή μας κι ένας ξεχωριστός εκπρόσωπος του χώρου από τη νέα γενιά, αλλά και την παλιά φρουρά του συγγραφικού κόσμου. Κάθε βραδιά θα αποτελέσει έναν ανοιχτό διάλογο εφ’ όλης της ύλης για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, για εξελίξεις και γεγονότα.

Σημείο συνάντησης: Σχολείο Βαμβακούς | Είσοδος δωρεάν

Τα δωρεάν μαθήματα στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation) συνεχίζονται με τη μηχανική και τα μαθηματικά να έχουν την τιμητική τους. Το εργαστήριο μηχανικής περιμένει μαθητές Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού και Γυμνασίου. Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, καλούμε μαθητές Γυμνασίου, 15:00-16:30, και μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, 16:30-18:00, στο καινοτόμο εργαστήριο μηχανικής του V.Lab, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν πρωτότυπες κατασκευές, να δημιουργήσουν και να τυπώσουν τρισδιάστατα ό,τι βάλει ο νους τους. Μαθηματικά παιχνίδια, γρίφοι & λογική για μαθητές Β’-Δ’ και Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού. Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, ενισχύουμε την κατανόηση των μαθητών στο πώς κατασκευάζονται και λύνονται μαθηματικά προβλήματα, καθιστώντας τις μαθηματικές έννοιες χειροπιαστές και εύκολα κατανοήσιμες. Οι μαθητές Β’-Δ’ Δημοτικού, στις 12:00-13:30, ταξιδεύουν στον κόσμο των μαθηματικών με τη χρήση του προ-γράμματος Osmo και με διασκεδαστικά παιχνίδια στα tablets, ενώ στις 13:30-15:00, οι μαθητές Ε’-Στ’ Δημοτικού, λύνουν μαθηματικούς γρίφους μέσα από ευχάριστες δοκιμασίες.

Επιστροφή στη φύση, εικαστικά! Τα παιδιά 6-12 ετών και οι οικογένειές τους καλούνται την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στις 12:00, με βοηθούς τους χρώματα, πινέλα και πίνακες, να ανακαλύψουν τα καλλιτεχνικά ρεύματα και τη δράση μεγάλων ζωγράφων ανά τα χρόνια της καλλιτεχνικής τους πορείας. Ζωγράφοι που άφησαν τις ρίζες τους θα οδηγούν τους νέους μικρούς καλλιτέχνες να ζωγραφίσουν το δικό τους μοναδικό τοπίο.

Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή | Διάρκεια: 120’ | Είσοδος δωρεάν

Όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες υλοποιούνται από την ομάδα Vamvakou Revival και εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σας περιμένουμε κοντά μας!

#WeekendatVamvakou #VamvakouRevival