Καλοκαιρινή εξόρμηση στη Βαμβακού

Η Βαμβακού αναγεννάται και σας καλεί όλους να γνωρίσετε τη νέα σελίδα που γράφεται στην ιστορία της! Για το καλοκαίρι σχεδιάσαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων γεμάτο εμπειρίες, συναισθήματα και αυθεντικές εικόνες, που διοργανώνονται από την ομάδα Vamvakou Revival.

Ο ανακαινισμένος χώρος του Σχολείου της Βαμβακούς φιλοξενεί όλο το καλοκαίρι δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και ενηλίκους, όπως εκπαιδευτικά περιηγητικά προγράμματα, εργαστήρια και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως υπαίθριος κινηματογράφος, θεατρικές παραστάσεις και λαογραφικές εκ-δηλώσεις.

Παράλληλα, προσφέρονται οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία στα μονοπάτια της Βαμβακούς με έμπειρο οδηγό βουνού, ορεινή ποδηλασία ενοικιάζοντας ένα από τα ηλεκτρικά ποδήλατα με υποβοήθηση HAIBIKE και ακολουθώντας μία από τις τρεις νέες σηματοδοτημένες διαδρομές μας, και περιήγηση με mini bus ή 4×4 μέσα στο δάσος.

Επίσης, στην πλατεία της Βαμβακούς, το νέο εστιατόριο – καφέ «Βουρέικο» είναι έτοιμο να ταξιδέψει τους επισκέπτες σε αυθεντικές ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις. Δημιουργήσαμε ένα χώρο που τιμά την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και αναβιώνει μοναδικά πιάτα του μακρινού παρελθόντος στον πετρόκτιστο ή το θολοσκεπή χώρο μας και στην πλακόστρωτη πλατεία, κάτω από τον πλάτανο. Στον πρώτο όροφο του κτηρίου, το Βουρέικο μεταμορφώνεται και μας ταξιδεύει στη σάλα της γιαγιάς. Ένα café που φτιάχτηκε με μεράκι, θέλοντας να θυμίζει σε όλους τη φιλοξενία, το ιδιαίτερο άρωμα και τη ζεστασιά ενός αρχοντικού σπιτικού, με σύγχρονη ματιά. Απολαύστε, επίσης, τη βεράντα μας με θέα το καταπράσινο τοπίο.

Από 1-19 Ιουλίου, στη Βαμβακού υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το πρόγραμμα προώθησης της αθλητικής παιδείας «Αθλητικά Μονοπάτια», ενώ στις 13 Ιουλίου διοργανώθηκε ο 1ος Αγώνας Χωμάτινου Δρόμου στον Πάρνωνα «Vamvakou Mountain Run», σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος». Στις 13 Ιουλίου, επίσης, είχαμε την τιμή να ταξιδέψουν στη Βαμβακού, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Όλες οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται από την Κοιν.Σ.Επ. Vamvakou Revival, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

#VamvakouRevival