Ερευνητική μελέτη στο πλαίσιο του Vamvakou Mountain Run

Ερευνητική μελέτη στο πλαίσιο του Vamvakou Mountain Run

Ποια η επίδραση ενός αγώνα ορεινού τρεξίματος 28 χιλιομέτρων στη σύσταση σώματος, σε μεταβλητές απόδοσης, στη γνωσιακή λειτουργία και στην καρδιακή μεταβλητότητα; Η Vamvakou Revival ανακοινώνει τη συνεργασία της με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Άθληση & Υγεία» της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ για τη διεξαγωγή ερευνητικής μελέτης σε αθλητές που θα συμμετέχουν στον Vamvakou Mountain Run 2023, στη διαδρομή των 28 χιλιομέτρων, που θα λάβει χώρα την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στη Βαμβακού Λακωνίας.

Οι συμμετέχοντες αθλητές θα αξιολογηθούν δύο φορές, μία πριν και μία μετά τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Η αξιολόγηση πριν τη συμμετοχή στον αγώνα θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 31/05 έως 09/06/2023 και ώρες 10.00-16.00, στο Ορθοπεδικό Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης «Π.Ν. ΣΟΥΚΑΚΟΣ», Ρίμινη 1 Χαϊδάρι (Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ), κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Από τη συμμετοχή στη μελέτη, οι αθλητές θα λάβουν φάκελο ατομικών αποτελεσμάτων σχετικά με τη σύσταση του σώματος, τις καρδιακές προσαρμογές και τη μηχανική συμπεριφορά των μυών ύστερα από έναν αγώνα ορεινού δρόμου με ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Οι εγγραφές στη μελέτη θα παραμείνουν ανοιχτές 22/05/2023 – 30/05/2023.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές ηλικίας 18 ετών και άνω και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 30 άτομα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στη μελέτη είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός των 15 αθλητών, οι μετρήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν.

Για τη συμμετοχή τους οι αθλητές, καλούνται να δηλώσουν ηλεκτρονικά το ενδιαφέρον τους στην ηλεκτρονική φόρμα του Sports Excellence.

Η μελέτη πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με τη Vamakou Revival, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η αθλητική διοργάνωση πραγματοποιείται για τρίτη φορά από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Vamvakou Mountain Run, 11/06/2023
Συμβολική συμμετοχή: 5 ευρώ
Διοργάνωση: Vamvakou Revival
Διοργανωτική επίβλεψη: Ιωάννης Δημόπουλος
Αποκλειστική δωρεά: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)
Οι αιτήσεις συμμετοχής στον αγώνα θα διαρκέσουν έως τις 04/06!