fbpx

Ολοκληρωμένα πακέτα εμπειριών

Ανακαλύψτε την αυθεντική ελληνική φιλοξενία της υπαίθρου, την ηρεμία του βουνού και την ευρύτερη περιοχή με ορμητήριο τη Βαμβακού.

Στο χωριό λειτουργούν δύο ξενώνες από την ομάδα Vamvakou Revival, η Ρούγα της Βαμβακούς και ο Παραδοσιακός Ξενώνας Βαμβακούς. Για τη διαμόρφωση του πακέτου διαμονής σας καθώς και για την οργάνωση της επίσκεψής σας μπορείτε να μας στείλετε στο info@vamvakourevival.org ή να μας καλέσετε στο 2731-0-76233. Το πακέτο διαμορφώνεται σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. Στις δυνατότητες διαμονής μπορούν να προστεθούν και δύο σπίτια στο χωριό που διατίθενται μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης, το Magnolia και το Domna’s House.

Ανάλογα με τον τύπο του ταξιδίου σας μπορείτε να επωφεληθείτε από τα ειδικά διαμορφωμένα πακέτα υπηρεσιών / δραστηριοτήτων και επιλογών σίτισης που προτείνονται στο χωριό.

Εταιρικά πακέτα | Workshops, Rentals & Wellness Retreats

Διαμορφώστε μια αξέχαστη εμπειρία για όλους!

Αλλαγή περιβάλλοντος και τηλεργασία, business rentals ή retreats, workshop rentals /  wellness retreats, συνεδριακός τουρισμός ή team bonding, όποιος κι αν είναι ο σκοπός του ταξιδιού σας, η Βαμβακού είναι ο προορισμός που αναζητάτε. Στο χωριό μας θα βρείτε γρήγορο διαδίκτυο, υλικοτεχνική υποδομή τελευταίας τεχνολογίας και άνετους χώρους εργασίας, αλλά και coworking spaces. Η Vamvakou Revival σας παρέχει τη δυνατότητα να κάνετε χρήση των χώρων του σχολείου, ενώ διαθέτουμε και προσαρμόσιμη αίθουσα εκδηλώσεων μέγιστης δυναμικής 70 ατόμων. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα υπενοικίασης ηλεκτρονικού και λοιπού εξοπλισμού κατόπιν συνεννόησης, ενώ αν κουραστείτε, ένα Coffee Break  με καφέ, τσάι, γλυκές και αλμυρές λιχουδιές από την καντίνα του σχολείου θα σας ανανεώσει.

Αναλαμβάνουμε επίσης τη διοργάνωση/ διευκόλυνση οργάνωσης δραστηριοτήτων όπως: πεζοπορία ή/και ποδηλασία στα μονοπάτια της Βαμβακούς, yoga, κεραμική, μουσική εκδήλωση, αρωματοθεραπεία, αστροπαρατήρηση, μάθημα μαγειρικής, αγροτουριστικές επιδείξεις, με τοπικούς και συνεργαζόμενους φορείς (ενδεικτικό κόστος: 15-25€ ανά δραστηριότητα ανάλογα τον αριθμό συμμετεχόντων και τον τύπο δραστηριότητας)

Επιλογές σίτισης

Μία ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής φυσικά δε θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και ειδικά πακέτα σίτισης. Μετά το ξεχωριστό πρωινό του ξενώνα, ολοκληρώστε τις δραστηριότητές σας με ένα γεύμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ομάδας σας. Επιλέξτε ένα πλήρες γεύμα με παραδοσιακές και όχι μόνο συνταγές και τοπικά αγνά υλικά στο Εστιατόριο-καφέ Βουρέικο. Εναλλακτικά, μπορείτε να γευματίσετε ελαφρά συνδυάζοντας δραστηριότητες βουνού με ένα πικ νικ στη φύση ή μια επίδειξη τοπικών συνταγών. Με τις καλύτερες πρώτες ύλες από την περιοχή διαμορφώνουμε ειδικά μενού ανάλογα με τις προτιμήσεις σας (π.χ. vegetarian-vegan, gluten free, ωμοφαγία κ.ο.κ.)

Ορειβατικοί, πεζοπορικοί & αθλητικοί σύλλογοι

Ζήστε αναζωογονητικές στιγμές στο πανέμορφο δάσος του Πάρνωνα!

Η Βαμβακού αποτελεί ορμητήριο για τα πιο όμορφα και σχεδόν απάτητα και ανεξερεύνητα μονοπάτια στην καρδιά του δάσους του Πάρνωνα. Το σπηλαιομονάστηρο της Αγίας Κυριακής, το Πλατύ Ποτάμι, το ορειβατικό καταφύγιο και η μεγαλοπρεπής κορυφή, Μεγάλη Τούρλα, είναι μόνο μερικές από τις τοποθεσίες που θα συναντήσετε πεζοπορώντας ή ποδηλατώντας.

Πέριξ της Βαμβακούς υπάρχουν 2 πεζοπορικές (σύνολο 20,5 km) και 3 ποδηλατικές διαδρομές (σύνολο 25,5 km), άρτια σηματοδοτημένες σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Σύλλογοι και οργανωμένες ομάδες περιπατητών μπορούν να περιηγηθούν ελεύθερα ή με συνοδό βουνού κατόπιν συνεννόησης. Εναλλακτικά, επικοινωνήστε μαζί μας για την ενοικίαση ηλεκτρικών ποδηλάτων με υποβοήθηση HAIBIKE  και εξοπλισμού ασφαλείας ή για την οργάνωση της δραστηριότητας με οδηγό/ξεναγό. Οι υπηρεσίες οδηγών βουνού χρεώνονται σε συνάρτηση με τον αριθμό των συμμετεχόντων και τη διάρκεια της διαδρομής (ενδεικτικά, αντιστοιχεί ένας οδηγός/ξεναγός βουνού ανά group 8 ατόμων).

Επιλογές σίτισης

Μία ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής φυσικά δε θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και ειδικά πακέτα σίτισης. Μετά το ξεχωριστό πρωινό του ξενώνα, ολοκληρώστε τις δραστηριότητές σας με ένα γεύμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ομάδας σας. Επιλέξτε ένα πλήρες γεύμα με παραδοσιακές και όχι μόνο συνταγές και τοπικά αγνά υλικά στο Εστιατόριο-καφέ Βουρέικο. Εναλλακτικά, μπορείτε να γευματίσετε ελαφρά συνδυάζοντας δραστηριότητες βουνού με ένα πικ νικ στη φύση ή μια επίδειξη τοπικών συνταγών. Με τις καλύτερες πρώτες ύλες από την περιοχή διαμορφώνουμε ειδικά μενού ανάλογα με τις προτιμήσεις σας (π.χ. vegetarian-vegan, gluten free, ωμοφαγία κ.ο.κ.)

ΚΑΠΗ & Σύλλογοι συνταξιούχων

Βαμβακού, ένας γραφικός ορεινός προορισμός που καλύπτει όλες τις ανάγκες!Δευτέρα έως Παρασκευή, η Ρούγα υποδέχεται ομάδες ατόμων ώριμης ηλικίας προσφέροντας ειδικά διαμορφωμένα πακέτα δραστηριοτήτων και σίτισης προσαρμοσμένα σε ανάγκες ειδικού ενδιαφέροντος. Μέσα στην ηρεμία της φύσης, μπορείτε να απολαύσετε βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού και να ξεφύγετε από τη ρουτίνα της πόλης μέσα από μία επίσκεψη που θα σας γεμίσει ευεξία. Σας προτείνουμε δύο ημερήσια πακέτα δραστηριοτήτων που μπορούν να τροποποιηθούν στις προτιμήσεις της ομάδας σας:

• Πακέτο Υπηρεσιών Α΄ – 20€: Περιλαμβάνονται πεζοπορία έως το σπηλαιομονάστηρο της Αγίας Κυριακής (διάρκεια 120’), επίσκεψη/ξενάγηση στην Έκθεση Μεταβυζαντινών Εικόνων στον κεντρικό Ιερό Ναό του χωριού, παρουσίαση του εγχειρήματος Αναβίωσης της Βαμβακούς και επίδειξη συνταγών μαγειρικής / Πικ Νικ στη φύση.

• Πακέτο υπηρεσιών B΄ – 25€: Περιλαμβάνονται πεζοπορία έως το σπηλαιομονάστηρο της Αγίας Κυριακής (διάρκεια 120’), επίσκεψη/ξενάγηση στην Έκθεση Μεταβυζαντινών Εικόνων στον κεντρικό Ιερό Ναό του χωριού, παρουσίαση του εγχειρήματος Αναβίωσης της Βαμβακούς, επίδειξη τοπικών συνταγών μαγειρικής και γεύμα στο Εστιατόριο-Καφέ Βουρέικο.

 

Σχολικές επισκέψεις

Αδράξτε τη μέρα και εξερευνήστε τη Βαμβακού και τη γύρω περιοχή!

Χαρίστε στα παιδιά την εμπειρία μιας εκπαιδευτικής εκδρομής στο βουνό συμμετέχοντας σε ποικιλία βιωματικών προγραμμάτων & εργαστηρίων που προσφέρονται στο σχολείο της Βαμβακούς. Δώστε τους την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν παράλληλα το ελεύθερο παιχνίδι στο χωριό και το προαύλιο του σχολείου με θέα το καταπράσινο τοπίο του Πάρνωνα ή μία οργανωμένη πεζοπορία στα Μονοπάτια της Βαμβακούς. Η Vamvakou Revival σας παρέχει τη δυνατότητα να κάνετε χρήση αιθουσών του σχολείου δωρεάν, ενώ διατίθεται και ο ηλεκτρονικός και αθλητικός εξοπλισμός κατόπιν συνεννόησης. Για τους μικρότερους φίλους μας, πλησίον της κεντρικής πλατείας υπάρχει περιφραγμένη παιδική χαρά και αγαπημένα παιχνίδια όπως σκάκι μεγάλων διαστάσεων  και ποδοσφαιράκι. Το κόστος ανά σχολική δραστηριότητα/εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυμαίνεται 0 – 10€, ανάλογα τον αριθμό των συμμετεχόντων και των προγραμμάτων που θα επιλεχθούν, και μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά εδώ.

Λαχταριστό και χορταστικό light snack ή ένα πλήρες και θρεπτικό πεντανόστιμο γεύμα;

Είναι σίγουρο ότι ο αέρας του βουνού και της εξοχής θα σας ανοίξει την όρεξη. Για αυτό και έχουμε φροντίσει να διαμορφώσουμε ειδικά πακέτα σίτισης για τους μαθητές και τους συνοδούς τους από το Εστιατόριο-καφέ Βουρέικο και την καντίνα του σχολείου (ενδεικτικό κόστος ανά άτομο 6-11€)