Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας “Εποχές & Χρώματα”

Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας “Εποχές & Χρώματα”

Σχολείο

Λόγω της κλιματικής αλλαγής, οι γραμμές μεταξύ της Άνοιξης και του Καλοκαιριού, του Φθινοπώρου και του Χειμώνα δεν είναι πλέον ευδιάκριτες. Ωστόσο, συνεχίζουν να συνθέτουν ένα θέμα με εξαιρετικό καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Άλλωστε, οι 4 εποχές αποτελούν πάντα μία πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες, οι οποίοι διαχρονικά επιδιώκουν να αποτυπώσουν τον αέναο κύκλο της ζωής και να αναδείξουν το μεγαλείο του περιβάλλοντος, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται στον κόσμο στη φυσική του διάσταση. Τα χρώματα γίνονται άλλοτε πιο έντονα και άλλοτε πιο ήρεμα, τα δέντρα και τα φύλλα μεταμορφώνονται, τα πέτρινα σοκάκια αλλάζουν χρώματα και οι παλιές πόρτες των σπιτιών ομορφαίνουν ή αγριεύουν στο φως κάθε εποχής.

Η φύση έχει βαθύ συμβολισμό για το εγχείρημα Αναβίωσης που υλοποιείται στη Βαμβακού με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κι έτσι, η Vamvakou Revival, θέλοντας να στείλει το δικό της περιβαλλοντικό μήνυμα, διοργανώνει μία υπαίθρια και ανοιχτή στο χώρο έκθεση φωτογραφίας.  

Κατά τη διάρκεια των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, οι επισκέπτες του χωριού θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν στο προαύλιο του σχολείου φωτογραφικά στιγμιότυπα του χωριού με την υπογραφή του συντοπίτης μας και ερασιτέχνη φωτογράφου, Γιώργου Χ. Σπηλιάκου. Τα χιονισμένα μονοπάτια του χωριού το χειμώνα, η ομορφιά της φύσης την Άνοιξη, οι εσωτερικές διαδρομές το καλοκαίρι και οι συστάδες των δέντρων το φθινόπωρο μέσα από την πλούσια φωτογραφική συλλογή και τα καρέ ενός ανθρώπου που γνωρίζει όσο λίγοι την ιστορία της Βαμβακούς, μέσα από τη διαρκή εναλλαγή των εποχών.