Οικολογικά πλαστικά. Πώς φτιάχνονται;

Οικολογικά πλαστικά. Πώς φτιάχνονται;

Οnline via Webex

H ρύπανση από πλαστικά είναι ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα. Με αφορμή λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, μαθαίνουμε περισσότερα για το πρόβλημα αυτό, τον αντίκτυπο των πλαστικών στον πλανήτη και την υγεία μας, καθώς και τρόπους μείωσης της χρήσης του πλαστικού.

Υπάρχουν οικολογικά πλαστικά; Πώς μπορούμε να φτιάξουμε οικολογικά πλαστικά; Έχετε ακούσει ποτέ ότι μπορούμε να φτιάξουμε πλαστικό από γάλα; Ίσως εκπλαγείτε, λοιπόν, αν μάθετε ότι από τις αρχές του 1900 έως περίπου το 1945, χρησιμοποιούσαν το γάλα για την κατασκευή πολλών διαφορετικών πλαστικών! Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί νέες τεχνικές.

Υλικά: 1 κούπα γάλα πλήρες, ξύδι, 1 κουτάλι σούπας, 1 κατσαρολάκι εφόσον χρησιμοποιηθεί κουζίνα ή ένα δοχείο κατάλληλο για μικροκύματα εφόσον χρησιμοποιηθεί φούρνος μικροκυμάτων, 1 πετσέτα ή ένα παλιό κομμάτι ύφασμα,           1 μπολ, 1 μολύβι, πλαστική επιφάνεια ή πλαστικός δίσκος που μπορεί να πλυθεί εύκολα, σουρωτήρι, χαρτί κουζίνας, μεταλλικά ή πλαστικά τσέρκια – κουπ πατ (προαιρετικά)

*Απαραίτητη η επίβλεψη ενηλίκου για το ζέσταμα του γάλακτος

Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) λειτουργεί στο ορεινό χωριό της Βαμβακούς από την Vamvakou Revival και σχεδιάστηκε με την πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς.

Σχετικές εκδηλώσεις