Συναυλία βιολιού από την Ειρήνη Κρικώνη

Σχολείο

Μέσα από τους ήχους του βιολιού θα ακουστούν μουσικά έργα, που διηγούνται ιστορίες, απαγγέλουν ποιήματα, εκφράζουν σκέψεις και περιγράφουν εικόνες. Η Ειρήνη Κρικώνη θα παρουσιάσει ένα απαιτητικό πρόγραμμα με κλασική μουσική συνθετών της εποχής της.
Ερμηνεύοντας τη διαφορετική “ταυτότητα”/ “γλώσσα” του κάθε συνθέτη, θα προσφέρει στο κοινό της Βαμβακούς, μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία, μια παλέτα πλούσιων ηχοχρωμάτων και μελωδικών εντάσεων. Θα ερμηνεύσει έργα των Carola Bauckholt, Malin Bång, Kajia Saariaho, Θεόφιλου Λαμπριανίδη κ.ά

Η Ειρήνη Κρικώνη ξεκίνησε τη μουσική της πορεία σε νεαρή ηλικία. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές με βαθμό Άριστα, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην τάξη ειδίκευσης βιολιού του καθηγητή Δημητρίου Χανδράκη. Από το 2018 ζει και είναι μουσικά ενεργή στη Βιέννη. Συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη σύγχρονη κλασσική μουσική στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης στην τάξη της καθηγήτριας Annette Bik. Η Ειρήνη Κρικώνη από το 2019 είναι υπότροφος του Ιδρύματος Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, το οποίο ίδρυσαν ο Νίκος & Λυδία Τρίχα. Η βιολονίστρια έχει συνεργαστεί κι έχει ερμηνεύσει έργα πολλών συνθετών της γενιάς της κι έχει δώσει συναυλίες σε σημαντικές αίθουσες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας της Vamvakou Revival και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σχετικές εκδηλώσεις