Vamvakou Sport Summer Camp 2022

Η Vamvakou Revival προσκαλεί φέτος παιδιά 6-12 ετών να συμμετέχουν στο Vamvakou Sport Summer Camp, από τις 20 Ιουνίου έως την 1 Ιουλίου, στη Βαμβακού Λακωνίας!

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων και απευθύνεται σε 80 παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 6-12 ετών, από τη Σπάρτη, την ευρύτερη περιοχή του Πάρνωνα και τη Λακωνία γενικότερα. Πρόκειται για ένα καθημερινό τετράωρο πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολλές βαμβακίτικες αθλητικές εμπειρίες στη φύση, όπως χορό, ομαδικό παιχνίδι με αθλοπαιδιές (πχ mini soccer, handball, mini volley, κωπηλασία), δραστηριότητες καλλιέργειας κινητικών δεξιοτήτων (πχ. badminton, ξιφασκία, στίβος, ενόργανη, ping pong), παιχνίδια προσανατολισμού, αλλά και δημιουργικές δραστηριότητες (εικαστικά και κατασκευές).

Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη γιορτή που θα λάβει χώρα την 1η Ιουλίου 2022, στο πλαίσιο του Vamvakou Experience Festival, με πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά και τους γονείς τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ “Αναγέννηση & Πρόοδο”, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ενδεικτικά το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει:

8:00 Αναχώρηση από Σπάρτη προς Βαμβακού

9:00 Άφιξη στο σχολείο της Βαμβακούς

9:00-9:15 Υποδοχή μαθητών & πρωινός χορός

9:30-11:00 Δραστηριότητες καλλιέργειας κινητικών δεξιοτήτων

11:00-11:30 Διάλειμμα & κολατσιό από το σπίτι

11:30-13:00 Ομαδικό παιχνίδι με αθλοπαιδιές

13:00 Αναχώρηση από Βαμβακού προς Σπάρτη

14:00 Άφιξη στη Σπάρτη

Βρείτε την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα εδώ!

Το Vamvakou Sport Summer Camp έρχεται ως συνέχεια του προγράμματος προώθησης της αθλητικής παιδείας, Αθλητικά Μονοπάτια, που υλοποιήθηκε τον Ιούλιο 2019 στο χωριό με 90 μαθητές από τη Λακωνία που επισκέπτονταν επί 3 εβδομάδες το σχολείο και συμμετείχαν σε δραστηριότητες. Το πρόγραµµα είχε πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς.