Στης καρυδιάς το μονοπάτι

Στης καρυδιάς το μονοπάτι

Μονοπάτια της Βαμβακούς

Ένα οικογενειακό ταξίδι στον κόσμο του καρυδιού, κατά το οποίο γονείς και παιδιά εξερευνούν, ανακαλύπτουν, συνεργάζονται, ψυχαγωγούνται και γνωρίζουν βιωματικά έναν από τους σημαντικότερους καρπούς της γης που μας τρέφει!

Ένας συναρπαστικός οικογενειακός περίπατος και μια διαφορετική βιωματική γνωριμία με την καρυδιά και τα παιδιά της! Στον μήνα του καρυδιού, μικροί και μεγάλοι θα περπατήσουμε στα μονοπάτια της Βαμβακούς, ανάμεσα στη μοναδική φύση του Πάρνωνα, για να ανακαλύψουμε την καρυδιά και να μάθουμε για την προέλευση και την καλλιέργειά του, για τη συγκομιδή και την θρεπτική αξία των καρπών του.

Θα αναζητήσουμε το καρύδι στους μύθους, στα παραμύθια, στις παροιμίες και στα τραγούδια για να ανακαλύψουμε τη θέση του στην ελληνική παράδοση, σε μια μοναδική περιπέτεια παιχνιδιού, εξερεύνησης κι ανακάλυψης.

Θα γνωρίσουμε από κοντά έναν παραγωγό καρυδιού, θα μάθουμε για τους τρόπους συλλογής των καρυδιών και θα συνεργαστούμε για να συλλέξουμε μυρωδάτα και γευστικά καρύδια, ενεργοποιώντας όλες μας τις αισθήσεις!

Σας περιμένουμε!

Σχετικές εκδηλώσεις