Ρομποτική από την ομάδα Robot-fun της Nokia Hellas

V.Lab

Τα μαθήματα ρομποτικής ξεκινούν πάλι στο V.Lab! Σας προσκαλούμε τον Ιούλιο στη Βαμβακού να δροσιστούμε και, σε τρία μόλις μαθήματα, να μάθουμε τις βασικές αρχές της ρομποτικής και να διασκεδάσουμε προγραμματίζοντας το ρομποτάκι μας, το εξελιγμένο Lego Mindstorms EV3 robot: να περιηγείται, να αποφεύγει εμπόδια, να ακολουθεί χρωματιστές γραμμές και να μεταφέρει αντικείμενα!

Θα ξεκινήσουμε μια σύντομη επανάληψη (κίνηση, στροφή, αισθητήρας χρώματος και απόστασης, δομή ΕΑΝ). Στο επόμενο μάθημα θα κάνουμε ένα συνδυασμό δομών ΕΑΝ και επανάληψης για “Follow the line”. Ο κύκλος μαθημάτων θα ολοκληρωθεί μαθαίνοντας να μετακινείς ένα αντικείμενο με χρήση του ρομπότ από ένα σημείο σε κάποιο άλλο και με επίδειξη των όσων μάθατε στους γονείς και επισκέπτες.

Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) λειτουργεί στο ορεινό χωριό της Βαμβακούς από την Vamvakou Revival και σχεδιάστηκε με την πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς.

Σχετικές εκδηλώσεις