Ονειρικοί υπερήρωες με ενσυναίσθηση

Ονειρικοί υπερήρωες με ενσυναίσθηση

Γιατί χαρακτηρίζονται υπερήρωες; Ήρωας είναι, άραγε, μόνο ένα πρόσωπο με εξαιρετικές δυνάμεις, που δείχνει θάρρος, γενναιότητα και αυτοθυσία, για να βοηθήσει τους ανθρώπους ή μήπως ήρωες είναι αυτοί που λειτουργούν με ενσυναίσθηση και έχουν την ικανότητα να αισθανθούν και να ταυτιστούν με τις ανησυχίες των άλλων, βγαίνοντας από τα όρια του εαυτού τους;

Σε αυτό το εργαστήρι, θα κατασκευάσουμε τη δική μας φιγούρα – μαριονέτα, θα μιλήσουμε για τους αγαπημένους μας υπερήρωες και τη δύναμη που μας αρέσει πιο πολύ, ενώ παράλληλα, θα τους ψάξουμε μέσα στα κόμικς, στις ταινίες αλλά και στην καθημερινότητα μας και θα ονειρευτούμε την υπερδύναμη που θα θέλαμε να έχουμε αν γινόμασταν κι εμείς σαν αυτούς. Μάσκες, μπέρτες ή ακόμη και μια τεράστια καρδιά που μπορεί να αγαπά όλο τον κόσμο ή πολύ μακριά χέρια που μπορούν να αγκαλιάζουν όποιον το χρειάζεται, είναι στη διάθεσή μας για να φτιάξουμε τον δικό μας ήρωα, να τον «ζωντανέψουμε» και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τον ονειρικό κόσμο που θα χωράει όλους μας, όσο διαφορετικοί και αν είμαστε. Εσύ πώς φαντάζεσαι τον δικό σου υπερήρωα και τον δικό σου ονειρικό κόσμο? Εμείς φανταζόμαστε ένα ονειρικό κόσμο με ανθρώπους σε σχήμα καρδιάς.

*Σε όλες τις συναντήσεις υπάρχει ένα «μαγικό κουτί ονείρων»,  για  να  «αΚοΎσΕι» όλα τα όνειρα των παιδιών. Όταν τα παιδιά νιώθουν ότι κάποιος τα ακούει, τους δίνεται η δυνατότητα να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους. Όλα τα όνειρα  θα απελευθερωθούν στην τελευταία μας συνάντηση τον Αύγουστο του 2022!

Σχετικές εκδηλώσεις