”ΟΝΕΙΡΑ” –  Σκληρό Καρύδι – Μαλακό καρύδι

”ΟΝΕΙΡΑ” – Σκληρό Καρύδι – Μαλακό καρύδι

Σχολείο

Γιορτή καρυδιού στη Βαμβακού, και φυσικά όλα τα καρύδια συναντιούνται για να γιορτάσουν!

Τι γίνεται όμως, όταν και φέτος  θα έρθει  το γνωστό και τρομερό ”Σκληρό Καρύδι”, που, όπως κάθε χρόνο, χαλάει τη γιορτή, που περιμένουν όλα τα καρύδια με ανυπομονησία;
Πώς θα τον αντιμετωπίσουν  φέτος τα υπόλοιπα καρύδια του χωριού; Θα προσπαθήσουν πάλι, όπως κάθε χρόνο, να τον διώξουν χωρίς κανένα αποτέλεσμα;
Την κατάσταση θα σώσει το ”Μαλακό Καρύδι”, που ΟΝΕΙΡΟ ζωής έχει ΌΧΙ να ΔΙΩΞΕΙ το “Σκληρό Καρύδι”, αλλά να πείσει τα υπόλοιπα να τον μαλακώσουν!

– Πώς νιώθουν τα καρύδια όταν κάποιος τους χαλάει τη γιορτή;
– Τι ιστορία κρύβει  πίσω του το ”Σκληρό Καρύδι”;
– Τι του συνέβη και δεν μπορεί να μαλακώσει;

– Τα υπόλοιπα καρύδια μπορούν να βρουν τρόπο, για να τον μαλακώσουν;

– Μήπως η καρδία του είναι από μαλακή ψίχα;

Σε αυτήν τη συνάντηση με οδηγό θεατρικά & κινητικά παιχνίδια, καθώς και παιχνίδια ρόλων, θα ταυτιστούμε όχι μόνο με το “Σκληρό καρύδι”, αλλά και με όλους τους ήρωες της ιστορίας, γιατί τα ”Σκληρά Καρύδια” δεν τα σώζουν μόνο οι νεράιδες των ονειρικών παραμυθιών, αλλά και οι σύντροφοι – βοηθοί της ζωής!
Τα παιδιά καλούνται  μέσα  από το γέλιο και τη χαρά  που τους χαρίζει το παιχνίδι, τη δημιουργική διαδικασία και τη δραματοποίηση μιας φανταστικής ιστορίας, να εκφραστούν και να απελευθερώσουν συναισθήματα, μέσα από την ασφάλεια που τους παρέχει ένας ”ρόλος”.

Θέλεις κι εσύ να γίνεις βοηθός της ιστορίας;

*Τα παιδιά να φορούν άνετα ρούχα και να έχουν όρεξη για παιχνίδι! Και αν δεν έχει κάποιος; Δεν πειράζει! Οι υπόλοιποι θα προσπαθήσουμε να του παρέχουμε ασφάλεια, για να εκφραστεί όπως θέλει! 

Σχετικές εκδηλώσεις