Μικρά καθημερινά ΌνΕιΡΑ

Μικρά καθημερινά ΌνΕιΡΑ

Σχολείο

Η πρώτη συνάντηση είναι εστιασμένη στα όνειρα του «Τώρα». Οι μικροί καθημερινοί στόχοι, που βάζουμε όλοι μας και ενώ για εμάς τους μΕγΆλοΥς φαίνονται εύκολα επιτεύξιμοι, για ένα ΠαΙδΊ μπορεί να φαντάζουν Όνειρο.

Μέσα λοιπόν, από το θεατρικό παιχνίδι θα μας δοθεί η δυνατότητα να εκφράσουμε αυτές τις καθημερινές μας «ανησυχίες».

– Πώς μπορώ να δέσω τα κορδόνια μόνος μου;

– Πώς μπορώ να περάσω τον δρόμο μόνος μου;

– Θα μπορέσω να πάω αύριο σχολείο μόνος μου;

– Πότε θα μείνω μόνος μου στο σπίτι και τι ονειρεύομαι να γίνει εκείνη την ημέρα;

– Πώς μπορώ να πω στον φίλο μου ότι μια συμπεριφορά του με ενοχλεί;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα–όνειρα, θα τα περιμένει ένα «μαγικό κουτί ονείρων», που θα βρίσκεται σε όλες τις συναντήσεις, στο σχολείο της Βαμβακούς, για  να «αΚοΎσΕι» τα όνειρα των παιδιών. Όταν τα παιδιά νιώθουν ότι κάποιος τα ακούει, τους δίνεται η δυνατότητα να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους.

Οι μηνιαίες θεατρικές συναντήσεις έχουν ως στόχο να παίξουμε και να μοιραστούμε τα όνειρα που βλέπουμε στον ύπνο μας, αλλά και τα όνειρα που κάνουμε στον ξύπνιο μας.
Σε μία περίοδο τόσο ρευστή, με τις ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε, οι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, δυσκολευόμαστε να κάνουμε όνειρα για το μέλλον. Μέσα λοιπόν από τη χαρά του θεάτρου, των εικαστικών, της μουσικής, της κίνησης, της φαντασία και…. φυσικά το παιχνίδι, θα δημιουργήσουμε έναν δικό μας κόσμο, για να μη σταματήσουμε να ονειρευόμαστε!

Σχετικές εκδηλώσεις