fbpx

Μεταμορφώσεις

Σχολείο

H Vamvakou Revival συνεχίζει και φέτος τη συνεργασία της με τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι οποίες επιστρέφουν στο χωριό με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μεταμορφώσεις», στις 6 και 7 Μαΐου 2023.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού και στοχεύει στην ξενάγηση των συμμετεχόντων στον μαγικό κόσμο της όπερας μέσα από πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις που ενεργοποιούν τη φαντασία και το δημιουργικό βλέμμα. Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος θα γνωρίσουν σπουδαία έργα του οπερατικού ρεπερτορίου και υπό την καθοδήγηση των εμψυχωτών των εργαστηρίων, θα παρακινηθούν να αποκαλύψουν τα μυστικά, τα μη προφανή, τα όσα κρύβονται ανάμεσα στις λέξεις και τις νότες. Τελικά μέσα από την επαφή τους με μια ριζοσπαστική τέχνη που υμνεί διαχρονικά την ανθρώπινη ελευθερία, οι συμμετέχοντες θα καλλιεργήσουν την κριτική ικανότητα και θα διευρύνουν τους καλλιτεχνικούς τους ορίζοντες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μεταμορφώσεις» σχεδιάζει και υλοποιεί η Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή.

Λίγα λόγια για την Ομάδα Mουσικού Θεάτρου Ραφή

Ιδρύθηκε το 2012 από τις μουσικούς Αναστασία Κότσαλη και Λητώ Μεσσήνη με στόχο την ανάδειξη πρωτότυπων προσεγγίσεων του γνωστού και άγνωστου ρεπερτορίου του μουσικού θεάτρου. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με Εθνική Λυρική Σκηνή, Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Θέατρο οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής. Επιπλέον, έχει επιμεληθεί αφιερώματα πάνω στη λογοτεχνία και το λυρικό τραγούδι, ενώ έχει οργανώσει εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και ηλικιωμένους εντός και εκτός Αθηνών. Το καλοκαίρι του 2021 εγκαινίασε στη Λήμνο το Kournos Music Festival, το οποίο με κεντρικό άξονα την τέχνη του τραγουδιού επιθυμεί να συνομιλήσει με τους κατοίκους του νησιού μέσα από πολυθεματικές καλλιτεχνικές δράσεις.

Σχετικές εκδηλώσεις