Κύκλος θεατρικών συναντήσεων – Με αγάπη & καλοσύνη διώχνεις τον Πόλεμο;

Κύκλος θεατρικών συναντήσεων – Με αγάπη & καλοσύνη διώχνεις τον Πόλεμο;

Οnline via Webex

Τον Μάρτιο τιμούμε παγκόσμιες ημέρες με σπουδαία μηνύματα όπως αυτές της Ευτυχίας, κατά Βίας και του Ρατσισμού, του Θεάτρου, του Κουκλοθεάτρου και της Ποίησης, αλλά και την Εθνική μας εορτή την 25η Μαρτίου. Έτσι, με αφορμή όλες αυτές τις σημαντικές ημέρες και με αφετηρία το πολυβραβευμένο παραμύθι “Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο” του Αντώνη Παπαθεοδούλου, σε εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά, των εκδόσεων Πατάκη,  θα ταξιδέψουμε στην φοβερή και τρομερή πόλη που με την αγάπη και την καλοσύνη κατάφερε να διώξει τον Πόλεμο! Πώς; Μέσα από την αφήγηση, τα θεατρικά και κινητικά παιχνίδια και τον αυτοσχεδιασμό. Αυτή η πόλη έχει δρόμους και πλατείες, αγάλματα που κοκκινίζουν όταν τα κοιτάς, μουσεία και ταχυδρομεία, δέντρα που ψιθυρίζουν παραμύθια και σιντριβάνια που τα νερά τους χορεύουν με τη μουσική. Αυτή η πόλη τα έχει όλα και τους χωράει όλους… εκτός από τον Πόλεμο.

Ακολουθήστε μας σε μια ξενάγηση στην πόλη που κατάφερε να διώξει τον Πόλεμο, στην πόλη που πρέπει να χτίσουμε κάποτε όλοι μέσα στην καρδιά μας.

Υλικά: χαρτιά ζωγραφικής, μαρκαδόρους, τέμπερες.

Οι θεατρικές συναντήσεις «4 εποχές», πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα από το Σεπτέμβριο του 2020, με έμφαση στις ηλικίες 4 έως 7 ετών. Έναυσμα, ήταν η τοποθεσία του χωριού στο υπέροχο βουνό του Πάρνωνα, όπου τα φυσικά ερεθίσματα δίνονται απλόχερα. Από τον Νοέμβριο του 2020, εξαιτίας των πρωτόγνωρων συνθηκών που επικρατούν, οι συναντήσεις πραγματοποιούνται online με ενεργό πλέον την συμμετοχή και των γονέων. Στόχος μας είναι μέσα από την τέχνη, να ξεπεράσουμε το «μέσο» της οθόνης και να αναθερμάνουμε τις σχέσεις μεταξύ των γονέων και παιδιών με ένα διαφορετικό τρόπο.

Είστε έτοιμοι να παίξουμε;

Σχετικές εκδηλώσεις