Κλίκable: Η Βαμβακού με τα μάτια κλειστά!

Πλατεία Βαμβακούς

Ένα Blindfold Photography Workshop έρχεται σε αυτό το Vamvakou Experience Festival. Πρόκειται για ένα συμπεριληπτικό εργαστήριο φωτογραφίας με κλειστά μάτια, που απελευθερώνει τη φωτογραφία από την κυριαρχία της όρασης και ενεργοποιεί την ακοή, την όσφρηση, την αφή και την αίσθηση της ατμόσφαιρας χρησιμοποιώντας το μεγαλύτερο αισθητήριο όργανο μας, το δέρμα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κλίκ-able Project απευθύνεται σε άτομα με ή χωρίς οπτική βλάβη και σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν νέα μονοπάτια στην τέχνη της φωτογραφίας. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα εκπαιδευτούν με τη βοήθεια των εισηγητών σε προσαρμοσμένες τεχνικές φωτογραφίας και θα ασκηθούν στη μέθοδο της «τυφλής φωτογράφισης» (Blindfold), ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους σε εξωτερικό χώρο με τη χρήση της ψηφιακής κάμερας τους ή της κάμερας του κινητού τους.

Οι στόχοι του εργαστηρίου είναι:

– η εξερεύνηση της Βαμβακούς με εναλλακτικές μεθόδους και η ανάδειξη της ομορφιάς της με δημιουργικό τρόπο,

– η εξοικείωση και η εκπαίδευση ατόμων με οπτική βλάβη σε τεχνικές φωτογραφίας και η ενδυνάμωση τους με δεξιότητες που ενισχύουν τα εκφραστικά τους μέσα

– η εκπαίδευση επαγγελματιών ή ερασιτεχνών φωτογράφων σε νέες προσαρμοσμένες τεχνικές φωτογράφισης και

– η ευαισθητοποίηση σε ζητήματα συμπερίληψης στον πολιτισμό μέσα από μία βιωματική εκπαιδευτική διαδικασία.

Το Κλίκable project πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2018 στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του οργανισμού Liminal Access σε συνεργασία με το με τον Ινδικό οργανισμό Beyond Sight Foundation και υπό την επιμέλεια του Partho Bhowmick και ολοκληρώθηκε με δύο ομαδικές εκθέσεις.

Σχετικές εκδηλώσεις