Κινηματογραφικές Προβολές: Η Φαντασία στην καθημερινότητα (για ηλικίες 7 – 9 ετών)

Σχολείο

Οι πρώτες προκλήσεις της παιδικής ηλικίας αντιμετωπίζονται με γερές δόσεις φαντασίας σε αυτήν τη συλλογή ταινιών κινουμένων σχεδίων και live action, με χιούμορ και πολύτιμα μηνύματα, μεταξύ άλλων για την αξία του παιχνιδιού, την προστασία του περιβάλλοντος και τις οικογενειακές σχέσεις.

Πρόγραμμα Προβολών

1/ Ιπτάμενος Ήρωας (The Flyman) | Ρούπαλ Κεγουάλια

10’, Ινδία, 2021, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά με τις φωνές των Αλέξανδρου Σιάτρα, Αθηνάς Μουστάκα, Ευγενίας Δελιαλή (Live action)

Ο 8χρονος Βιχάν φοβάται ένα συμμαθητή του που τον χτυπά με κάθε ευκαιρία. Για να ξεφύγει, αποφασίζει να μεταμορφωθεί σε υπερήρωα και να μάθει να πετάει. Γιατί οι πραγματικοί ήρωες είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν τους φόβους τους.

2/ Αεροναύτης (Aeronaut) | Λεόν Γκόλτερμαν

2’, Ολλανδία, 2021, χωρίς διαλόγους (Animation)

Ο 10χρονος Κέβιν μεγαλώνει σε μια οικογένεια με έναν τυραννικό πατέρα. Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει πιλότος για να πετάξει μακριά του, μαζί με την μικρή του αδερφή, την Τζέημι. Μέχρι τότε, θα έχει για συντροφιά το αγαπημένο του αεροπλάνο-παιχνίδι. Όταν η Τζέημι του το πάρει, η πίστη του θα κλονιστεί θέτοντάς του τα πιο μεγάλα διλήμματα.

3/ Πίροπιρο (Piropiro) | Μιγιούνγκ Μπεκ

10’, Νότια Κορέα, 2021, χωρίς διαλόγους (Animation)

Η ιστορία δύο εξωτικών πουλιών, ενός από το δάσος και ενός από το ανθοπωλείο της γειτονιάς. Οι δύο τους θα ταξιδέψουν μακριά για να βρουν τον τόπο όπου ανήκουν.

4/ Χαμογέλα (Smile) | Γιόνας Φόρσμαν

6’, Σουηδία, 2021, χωρίς διαλόγους (Animation)

Ένα πρωί, ο Γκρομ ξυπνά με το στόμα του καρφιτσωμένο σε ένα μουτρωμένο πρόσωπο. Πώς συμβαίνει αυτό άραγε; Εκείνος είναι πάντα χαμογελαστός! Μαζί με τον πιστό του φίλο, Λόμπο, ξεκινούν μια απίστευτη περιπέτεια σε αναζήτηση του χαμένου του χαμόγελου.

5/ Η Σκιά της Θάλασσας (Sea Shadow) | Βίνσεντ Μπαλ

10’, Ολλανδία, 2021, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά με τις φωνές των Αλέξανδρος Σιάτρας, Αθηνά Μουστάκα, Ευγενία Δελιαλή (Live action)

Ο Μαξ πρέπει να κάνει τα μαθήματά του και έτσι δεν μπορεί να πάει βόλτα στη θάλασσα με τη μαμά και την αδελφή του. Καθώς διαβάζει, διακρίνει μια σκιά-φιγούρα πάνω από το φορτιστή του κινητού του. Όταν της ζωγραφίσει δύο μάτια, εκείνη θα ζωντανέψει αναπάντεχα.

6/ Μην Σκάσεις (Don’t Blow It Up) | Αντρέα Ματσάκοβα Μεσέγιοβα

8’, Τσεχία, 2022, χωρίς διαλόγους (Animation)

Δύο νεαρά κορίτσια παίζουν μπάλα και καταλήγουν να τσακωθούν για μικρότητες. Από το κακό τους, φουσκώνουν σαν μπαλόνια και πετούν ψηλά στον ουρανό. Αποκλεισμένες πλέον στα σύννεφα, προσπαθούν να γυρίσουν στη γη και να σώσουν το γατί τους που έχει κολλήσει πάνω σε ένα δέντρο.

7/ Το Αγόρι και ο Ελέφαντας (The Boy and the Elephant) | Σόνια Γκέρμπο

7’, Γαλλία, 2022, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά με τις φωνές των Αθηνάς Μουστάκα, Ευγενίας Δελιαλή (Animation)

Ένας νέος μαθητής μπαίνει στην τάξη και έχει κεφάλι από ελέφαντα. Αυτό προκαλεί γέλιο, κοροϊδίες και bullying από τα άλλα παιδιά. Ένας μαθητής, όμως, μαγνητίζεται από την άφιξη αυτή.

8/ Το Νησί των Σκουπιδιών (Packing A Wave) | Έντου Γκλεζ

8’, Ισπανία, 2021, χωρίς διαλόγους (Animation)

Η θάλασσα ξεβράζει μια μικρή ναυαγό στην ακτή ενός ονειρικού, αλλά ερειπωμένου νησιού. Όταν ανακτήσει τις αισθήσεις της και περιπλανηθεί στο νησί, θα ανακαλύψει ότι στην πραγματικότητα βρίσκεται σε ένα σκουπιδότοπο.

Σχετικές εκδηλώσεις