Εργαστήριο ηλεκτρισμού από τον υπολογιστή σου!

Οnline via Webex

Με αφορμή, αλλά και τιμώντας την Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης, που η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών έχει κηρύξει ως την 24η Ιανουαρίου, με σκοπό να αναδείξει τον ρόλο της εκπαίδευσης για την ειρήνη και την ανάπτυξη και το φετινό θέμα που είναι η «Ανάκαμψη και αναζωογόνηση της εκπαίδευσης για τη γενιά του COVID-19», σας προσκαλούμε σε ένα μοναδικό εικονικό εργαστήριο ηλεκτρισμού από το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF).

Στη σημερινή εποχή, οι εκπαιδευτικοί έπρεπε να αναθεωρήσουν τον τρόπο εκπαίδευσης και να εκσυγχρονίσουν τα εργαλεία που χρησιμοποιούν σε διαδικτυακά. Στο διαδικτυακό περιβάλλον ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν ήταν: τι γίνεται με τα εργαστηριακά μαθήματα και τα εργαστήρια φυσικών επιστήμων; Μπορούν να μεταφερθούν στον ψηφιακό κόσμο εξυπηρετώντας του ίδιους μαθησιακούς στόχους; Φυσικά! Με τα κατάλληλα εργαλεία όλα είναι δυνατά. Έτσι οι συμμετέχοντες στο δικό μας εικονικό εργαστήριο, θα χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο κιτ του οικιακού τους ηλεκτρονικού υπολογιστή, και θα:

1/ Κάνουν πειράματα στατικού ηλεκτρισμού.

2/ Μάθουν τις βασικές αρχές του ηλεκτρισμού.

3/ Κατασκευάσουν κυκλώματα σε σειρά και παράλληλα

4/ Μάθουν και κατασκευάσουν βραχυκύκλωμα.

Απαραίτητα για την συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι: ο ηλεκτρονικός υπολογιστής με σύνδεση στο διαδίκτυο, εγκατάσταση του Java (https://www.java.com/en/download/) – εφόσον δεν υπάρχει ήδη.

Σχετικές εκδηλώσεις