Δημιουργικά Σαββατοκύριακα στο χωριό

Σχολείο

Τα παιδιά παίζουν και διασκεδάζουν δίχως όρια! Στόχος; Να διοχετεύσουν την ενέργειά τους στο παιχνίδι και στις δραστηριότητες, να κάνουν καινούργιους φίλους και να περάσουν αξέχαστα. Οι μικροί παίζουν και διασκεδάζουν, ενώ οι μεγάλοι είτε συμμετέχουν στα προγράμματα, είτε απολαμβάνουν τη βόλτα τους στο χωριό. Διασκεδαστικά επιτραπέζια παιχνίδια, πολύχρωμα τουβλάκια LEGO,  ευφάνταστες κατασκευές και χειροτεχνίες, ζωγραφική και μουσική περιμένουν τους μικρούς μας φίλους.

Μια ανθοδέσμη για τον Σεπτέμβριο θα φτιάξουμε 5 & 6 του μήνα!

Ο Σεπτέμβριος έφτασε με δόξα και τιμή και εμείς τον υποδεχόμαστε φτιάχνοντας λουλούδια για να τον στολίσουμε. Πριν ανοίξουν τα σχολεία και αρχίσουν οι υποχρεώσεις και οι σκοτούρες, μικροί και μεγάλοι μαζευόμαστε στο σχολείο της Βαμβακούς και φτιάχνουμε με αυγοθήκες, χρυσόσκονη, μπογιές και καλαμάκια, τα πιο όμορφα λουλούδια που όλη τη σχολική χρονιά θα μας κρατάνε συντροφιά.

Ζωγραφική σε πέτρες από τον Γερακάρη (12 & 13/09)

Στην εξοχή πρέπει να βρίσκουμε ευφάνταστους τρόπους να δημιουργούμε. Εμείς βρήκαμε έναν! Πέτρες, μία-μία μαζεμένες από τον Γερακάρη, το ποτάμι της Βαμβακούς, περιμένουν τους μικρούς καλλιτέχνες να αποτυπώσουν επάνω τους, ό,τι βάλει ο νους τους. Ένα μικρό δώρο για να θυμούνται την φιλοξενία τους στο χωριό και τις ωραίες στιγμές που πέρασαν στο βουνό του Πάρνωνα.

Νόστιμες κατασκευές … με μακαρόνια θα μας ανοίξουν την όρεξη (19 & 20/09)

Ποιός είπε ότι τα προϊόντα της κουζίνας είναι μόνο για να τα τρώμε; Ποιός είπε ότι τα μακαρόνια έχουν μόνο διατροφική αξία; Με λίγη φαντασία γίνονται ένα μοναδικό υλικό για χειροτεχνίες! Ελάτε να χρωματίσουμε, να σχεδιάσουμε, να κολλήσουμε και να δημιουργήσουμε ό,τι πιο περίτεχνο με ένα από τα πιο αγαπημένο φαγητά όλων των παιδιών… τα μακαρόνια! Εσείς είσαστε μακαρονάδες;

Πορτραίτο από γκοφρέ χαρτί θα φτιάξουμε αποχαιρετώντας τον Σεπτέμβριο!

Πόσο καλά ξέρεις τον εαυτό σου; Γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά σου; Μπορείς να σε σχεδιάσεις; Ναι καλά άκουσες… μπορείς να σχεδιάσεις τον εαυτό σου; Με έναν μαύρο μαρκαδόρο και απλές γραμμές σχεδίασε το πορτραίτο σου και μετά κόλλα του χαρτάκια για να γίνει πολύχρωμο. Για να δούμε πόσο καλά ξέρεις τον εαυτό σου; Πώς νομίζεις ότι είσαι ή πώς φαντάζεσαι ότι δείχνεις;

Σχετικές εκδηλώσεις