Απόκριες στο δάσος

Σχολείο

Αποκριά για όλους σημαίνει χαρά, διασκέδαση, χρώματα, έθιμα, ιστορίες, εκτόνωση,  μεταμφίεση! Μια φορά κι έναν καιρό, όμως, ήταν ένα παιδί από τη Βαμβακού που κάθε φορά που ερχόταν η περίοδος της Αποκριάς, ήταν πάντα λυπημένο, γιατί η οικογένειά του δεν είχε καθόλου χρήματα να του αγοράσει μια στολή. Κάποιες Απόκριες, λοιπόν, για να διώξει τη μοναξιά που ένιωθε, σκέφτηκε να πάει στο δάσος, εκεί που τα δέντρα χορεύουν και τα ζώα τραγουδούν. Όμως, χάθηκε! Τότε, όλοι οι κάτοικοι του χωριού άρχισαν να το ψάχνουν με αγωνία! Όταν το βρήκαν, με οδηγό τη φαντασία τους δημιούργησαν όλοι μαζί από τα στοιχεία της φύσης, μία πανέμορφη στολή μεταμφίεσης, μία μοναδική στολή γεμάτη αγάπη!

Φορέστε, λοιπόν, κι εσείς, ό,τι πιο τρελό έχετε, αυτό που σας κάνει να νιώθετε ελεύθεροι κι ελάτε να χαθούμε μαζί στο δάσος του Πάρνωνα, δημιουργώντας παρέα τη στολή της αγάπης με στοιχεία που μας δίνει απλόχερα η φύση!

Σε περίπτωση βροχής φέρτε μαζί σας τις γαλότσες, την ομπρέλα και το αδιάβροχό σας! Πού ξέρετε; Μπορεί να είμαστε τυχεροί και να παίξουμε με τις λάσπες!

 

*Η ιστορία είναι επηρεασμένη από τον  “Αρλεκίνο” της Ζωρζ Σαρή

Σχετικές εκδηλώσεις