Κύκλος θεατρικών συναντήσεων “4 εποχές” : Οι Καρυδο – ήρωες

Κύκλος θεατρικών συναντήσεων “4 εποχές” : Οι Καρυδο – ήρωες

Σχολείο

Θεατρική αγωγή.

Ο κύκλος θεατρικών συναντήσεων που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο στο σχολείο της Βαμβακούς και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-7 ετών, συνεχίζονται και αυτόν τον μήνα.

Στη δεύτερη συνάντηση με αφορμή το μήνα καρυδιού, κάποια καρύδια δραπετεύουν από τα δέντρα και θέλουν να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους για να γιορτάσουν μαζί τους! Έλα να φτιάξουμε μαζί μέσα από θεατρικούς και κινητικούς αυτοσχεδιασμούς  με οδηγό την φαντασία μας τους δικούς μας Καρυδο-ήρωες! Αν είχαν στόμα πώς θα μιλούσαν ή πώς θα τραγουδούσαν; Αν είχαν πόδια πώς θα περπατούσαν και πώς θα χόρευαν; Αν είχαν χέρια πώς θα αγκάλιαζαν; Είναι δύσκολη ή εύκολη γι’ αυτούς μια μακρινή αγκαλιά;

Ραντεβού  λοιπόν στη Φύση!

Tip 1: Θα θέλαμε οι γονείς πριν από την συνάντηση να φανταστούν μαζί με τα παιδιά τι θα μπορούσαν αυτοί οι Καρυδο-ήρωες να φορούσαν (ρούχα, παπούτσια, γυαλιά κ.α.), ώστε τα παιδιά να τα φορούν στην συνάντηση από την αρχή.

Tip 2: Κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας προς στη Βαμβακού, ν’ ακούτε τις “4 Εποχές” του Αντόνιο Βιβάλντι!

Συναντήσεις που πραγματοποιούνται μηνιαίως (1/μήνα), καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στο ειδυλλιακό τοπίο της Βαμβακούς. Τα παιδιά που συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα μέσα από θεατρικά, κινητικά και αυτοσχεδιαστικά παιχνίδια, να έρθουν σε άμεση επαφή με τη φύση, να δουν πώς αυτή αλλάζει, αλλά και πώς αισθανόμαστε εμείς οι ίδιοι κάθε εποχή.

Ερεθίσματά μας είναι τα αρώματα, τα χρώματα, οι ήχοι και  η κίνηση της φύσης. Η λειτουργία αυτών των συναντήσεων έχει ως σκοπό την καλλιέργεια της συνεργασίας και της ομαδικότητας, με ασκήσεις γνωριμίας και θεατρικών παιχνιδιών που αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και την φαντασία των παιδιών, απελευθερώνοντας και ενισχύοντας  τα εκφραστικά τους μέσα (σώμα, κίνηση, λόγος).

Σχετικές εκδηλώσεις