Οδηγίες πρόσβασης σε εκδηλώσεις Vamvakou Experience Festival 2021

Αγαπητοί επισκέπτες,

Το Καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε το Φθινόπωρο, παρέα, στο Vamvakou Experience Festival 2021. Το κάλεσμά μας απευθύνεται στους φίλους και υποστηρικτές του εγχειρήματος Αναβίωσης της Βαμβακούς, στους λάτρεις της φύσης και του ορεινού τοπίου και στους θαυμαστές του χωριού μας, ώστε να κάνουμε όλοι μαζί μια μεγάλη γιορτή και να ζήσουμε τις Βαμβακίτικες εμπειρίες.

Λίγο πριν την έναρξη των εκδηλώσεών μας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια του Vamvakou Experience Festival 2021 στο όμορφο χωριό μας, καθώς επιθυμία μας είναι η απρόσκοπτη και ασφαλής πραγματοποίησή του.

Η αλήθεια είναι ότι οι πρόσφατες καταστροφές, τόσο στη γειτονική μας Μάνη, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα μας έχουν καταβάλλει, αλλά ελπίζουμε ότι η υλοποίηση μιας μεγάλης γιορτής μέσα στη φύση, δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και μπορεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να κάνει μικρούς και μεγάλους να αναλογιστούν την ομορφιά και τη χρησιμότητα της Φύσης, καθώς και όσα μπορεί να μας προσφέρει.

Οδηγίες πρόσβασης στις εκδηλώσεις

Η πρόσβαση στα σημεία του χωριού, όπου θα πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του Vamvakou Experience Festival 2021, θα επιτρέπεται σε όσους:

– Έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (με την προϋπόθεση να έχουν παρέλθει 14 μέρες από τη χορήγηση της τελευταίας δόσης του εμβολίου),

– Έχουν βεβαίωση πρόσφατης νόσησης (με πιστοποιητικό νόσησης που θα θεωρείται έγκυρο για 180 μέρες μετά το πρώτο θετικό αποτέλεσμα).

– Έχουν έγκυρο αποδεικτικό αρνητικού test PCR ή Rapid (που θα έχει πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 72 ή 48 ώρες, αντίστοιχα).

– Έφηβοι ηλικίας 12-17 ετών θα πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού self-test που πραγματοποιήθηκε εντός των τελευταίων 24 ωρών.

– Παιδιά ηλικίας έως 12 ετών θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα.

 

Σε όλες τις εκδηλώσεις απαιτείται προκράτηση!

Η πρόσβαση σε κλειστούς χώρους επιτρέπεται μόνον σε όσους έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε βεβαίωση νόσησης.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους και για τους ανοικτούς χώρους, όπου παρατηρείται συνωστισμός!

Συστήνεται συχνή απολύμανση χεριών και στην όποια αίσθηση αδιαθεσίας, παρακαλούμε όπως παραμείνετε στο σπίτι, για την προστασία της υγείας όλων μας.

 

Για αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με τα πρωτόκολλα για τον COVID-19 και τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Vamvakou Experience Festival 2021, δείτε παρακάτω.

ΕΝΗΛΙΚΟΙ (άνω των 18 ετών)

Α) Με πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού (με τουλάχιστον 14 ημέρες να έχουν παρέλθει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας εμβολιασμού)
ή
Β) Με πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν. Σε περίπτωση νόσησης, η οποία ξεπερνά τις 180 ημέρες θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όσοι έχουν κάνει μία δόση εμβολίου και έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες.

Τα παραπάνω πιστοποιητικά Α) και Β), εκδίδονται μέσω της ιστοσελίδας Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 – Gov.gr (www.gov.gr).

(Κατά την έλευσή σας στον χώρο της εκδήλωσης επιδεικνύεται τα πιστοποιητικά αυτά είτε σε έγχαρτη μορφή, είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του ενδιαφερομένου, και σαρώνονται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR. Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος έρχεται από Τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), θα πρέπει να φέρει τα πιστοποιητικά σε έγχαρτη ή ηλεκτρονική μορφή. Κατά την επίδειξη των Α) και Β) θα γίνεται και ταυτοπροσωπία με την παράλληλη επίδειξη ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης).
ή
Γ) Με αρνητικό PCR ή Rapid test (που διενεργείται εντός των τελευταίων 72 ή 48 ωρών αντίστοιχα), το αποτέλεσμα του οποίου θα είναι προσβάσιμο είτε ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημόσιας Διοίκησης, είτε θα μπορεί να επιδειχθεί έγχαρτα κατά την είσοδο στον εκάστοτε χώρο της εκδήλωσης.

ΑΝΗΛΙΚΟΙ (έως 17 ετών)

Οι ανήλικοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού test.

Οι ανήλικοι που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self-test), στην οποία προβαίνει ο γονέας ή ο έχων την γονική μέριμνα, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία του ενηλίκου.

Το self-test από COVID-19 πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν την συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Vamvakou Experience Festival 2021 και βεβαιώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/.

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

1. Επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας, σε όλη την επικράτεια:

α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και

β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

2. Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:

α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και

β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ VAMVAKOU EXPERIENCE FESTIVAL 2021

Σύμφωνα με τις επιταγές της κείμενης νομοθεσίας, για τις εκδηλώσεις του Vamvakou Experience Festival 2021 ο/η ενδιαφερόμενος/η θα πρέπει να κάνει ηλεκτρονική προεγγραφή.

Αυτό γίνεται συμπληρώνοντας τη «Φόρμα Κράτησης» που θα βρείτε σε κάθε εκδήλωση (www.vamvakourevival.org/events/). Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή από το σύστημα, έχετε εγγραφεί στην επιλεγόμενη εκδήλωση και μπορείτε να συμμετέχετε. (Σε περίπτωση συμπλήρωσης των θέσεων, δεν θα έχετε δυνατότητα πρόσβασης στη «Φόρμα Κράτησης»).

Στις εκδηλώσεις με καθήμενους, ο χώρος θα είναι εκ των προτέρων έτοιμος με θέσεις που θα πληρούν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους, ώστε οι συμμετέχοντες άμα τη έλευση τους να γνωρίζουν πως να κάθονται.

**Για την πρόσβαση σε εκδηλώσεις εσωτερικών χώρων απαιτείται και η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΕΙΙΝΗΣ

Μην προσέλθετε στο Vamvakou Experience Festival 2021, σε περίπτωση που νιώθετε συμπτώματα όπως πυρετός, κατάπτωση, πονοκέφαλος, βήχας.

Φοράτε πάντα μάσκα και πλένετε συχνά τα χέρια σας ή χρησιμοποιείτε αντισηπτικό.

Από πλευρά μας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, παρακαλούμε όπως αποφύγετε και εσείς να παρευρίσκεστε σε συνωστισμό.

Επίσης, παρακαλούμε όπως ακολουθείτε τις υποδείξεις του προσωπικού εξυπηρέτησης επισκεπτών και ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια του Vamvakou Experience Festival 2021 θα παρευρίσκεται στη Βαμβακού ασθενοφόρο και νοσηλευτικό προσωπικό, για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που χρειαστεί.

Η αγαστή συνεργασία όλων θα συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή του Vamvakou Experience Festival 2021 και στην απόλαυση αυτού στο μέγιστο.