Χριστουγεννιάτικες στιγμές στη Βαμβακού Λακωνίας!

Τα Χριστούγεννα έρχονται, με αισιοδοξία και ελπίδα θα πλημμυρίσουν όμορφες στιγμές χαράς και θαλπωρής από χωριό

Ο καιρός έχει αρχίσει να μας δείχνει τη χειμερινή του όψη και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Όλα μοιάζουν ίδια, αλλά και τόσο διαφορετικά. Τον χρόνο που ετοιμάζεται να μας αφήσει, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες συνθήκες, να αλλάξουμε συνήθειες και να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα. Τα Χριστούγεννα που έρχονται θα είναι ιδιαίτερα για όλους μας, όμως σε πείσμα των καιρών μας, η Βαμβακού θα φορέσει και φέτος τα γιορτινά της και μία σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες θα σας κρατήσουν συντροφιά για μαγευτικά και παραμυθένια Χριστούγεννα από χωριό!

Η Vamvakou Revival μένοντας πιστή στο ραντεβού της και θέλοντας να μοιραστεί με όλους χαρμόσυνα μηνύματα αισιοδοξίας, χαράς, ελπίδας και εορταστικής θαλπωρής, προτείνει μια σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες για να συνεχίσουμε να γελάμε, να ψυχαγωγούμαστε και να βιώνουμε κοινές Βαμβακίτικες εμπειρίες. Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, λοιπόν, προσαρμοσμένο απόλυτα στις συνθήκες, έχει σχεδιάσει και προγραμματίζει να υλοποιήσει η ομάδα VamvakouRevival, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς.

Ο τελευταίος και πιο μαγικός μήνας του έτους, αλλά και οι πρώτες μέρες του επόμενου, επιφυλάσσουν μοναδικές εορταστικές στιγμές για μικρούς και μεγάλους. Παιχνίδια και δημιουργικότητα, τεχνολογία και καινοτομία, μουσική και χριστουγεννιάτικες μελωδίες, έθιμα και γαστρονομία, τέχνη και πολιτισμός, κινηματογράφος και θέατρο, δίνουν ραντεβού στη Βαμβακού και σας καλούν να συμμετέχετε είτε δια ζώσης είτε ψηφιακά, ανάλογα με τις συνθήκες και τις εξελίξεις.

Συμμετέχουμε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και θεατρική παραστάση με θέμα μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (27/12) και σε δραστηριότητες για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Γνωρίζουμε τη βυζαντινή τέχνη με ένα πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών (12/12), γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού με ένα πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας (20/12), εκφραζόμαστε μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι για το μαγικό Δεκέμβρη με τη Φλώρα Καλομοίρη (19/12) και ένα θεατρικό εργαστήριο με τη Βίκυ Αδάμου (02/01) για παιδιά 4 ετών και άνω. Ελάτε να ταξιδέψουμε στον μαγευτικό κόσμο του STEAM στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), φτιάχνοντας σποροβόμβες προς τιμή της Παγκόσμιας Ημέρας Εδάφους με τη Δώρα Κουρκούλη (06/12), ανακαλύπτοντας τον τρόπο που κατανοούν οι υπολογιστές, παίζοντας με τον δυαδικό κώδικα μαζί με την ομάδα Tech4Schools της Nokia Hellas (13/12) και κάνοντας μαγικά πειράματα – μυστικός κωδικός V.Xmas_at_V.Lab – με την Έλενα Παλούμπα (19/12).

Αν οι συνθήκες μας επιτρέψουν να βρεθούμε από κοντά, απολαυστικές γαστρονομικές εμπειρίες σας περιμένουν στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο.

Κι αν δεν καταφέρουμε να βρεθούμε από κοντά και να γιορτάσουμε μαζί τα φετινά Χριστούγεννα, ετοιμαστείτε για μία εορταστική απόδραση του νου σας στο μικρό ορεινό χωριό μας. Εκπλήξεις και όμορφες χριστουγεννιάτικες εικόνες και ιστορίες από το χωριό, στολισμένα πλακόστρωτα σοκάκια, φωτάκια που λαμπυρίζουν και κάνουν το ορεινό τοπίο του Πάρνωνα μοναδικό, γλυκά, εδέσματα και έντονο χριστουγεννιάτικο στοιχείο, θα είναι όλα κοντά σας, ακόμα και από το σπίτι σας! Τι λέτε; Είστε έτοιμοι να ζήσουμε μαζί μια διαφορετική Χριστουγεννιάτικη εμπειρία από χωριό;

Βρείτε το πρόγραμμα εδώ.

Ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις και αλλαγές στο εορταστικό πρόγραμμα.