Τα Σαββατοκύριακά μας αποκτούν και πάλι βουνίσιο αέρα!

Καλοκαίρι στη Βαμβακού: Με ασφάλεια, μεράκι και αυθεντικές εμπειρίες για όλους.

Η πανδημία και η εξάπλωση του κορωνοϊού μας έκαναν επιφυλακτικούς, ενώ τα περιοριστικά μέτρα μας κράτησαν μακριά για αρκετό καιρό. Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά, να προσαρμοζόμαστε, να μετατρέπουμε πολλές δραστηριότητες μας σε διαδικτυακές, αλλά και να συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες. Κάποιες συνήθειες, όμως, δεν αλλάζουν! Τα Σαββατοκύριακα στη Βαμβακού είναι και πάλι εδώ.

Το σχολείο του χωριού ανοίγει ξανά τις πόρτες του και από το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, στις 10:00, υποδέχεται το κοινό, τηρώντας φυσικά τις αποστάσεις και τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Ένα σχολείο αλλιώτικο από τα άλλα, ένας χώρος που αγαπήθηκε, ένα σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους! Στο επίκεντρο; Ο Πολιτισμός, η Ψυχαγωγία, η Καινοτομία και η Δημιουργική Εκπαίδευση.

Η Vamvakou Revival έχει σχεδιάσει ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις, χαμόγελα, παιχνίδι, ανατροπές και δραστηριότητες κάθε είδους. Όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες που υλοποιούνται από την ομάδα Vamvakou Revival εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Κι αν αναρωτιέστε τι σας περιμένει αυτό το διαφορετικό για όλους μας καλοκαίρι, σας δίνουμε μια μικρή γεύση! Ρομποτική, 3D εκτύπωση, δημιουργική απασχόληση, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατρικό παιχνίδι, αστροπαρατήρηση, γυμναστική, παιδαγωγικά – καλλιτεχνικά – επιστημονικά εργαστήρια, μουσική, φεστιβάλ comics, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, περιηγήσεις και δράση στη φύση για όλη την οικογένεια. Και δεν τελειώνουμε εδώ. Το Όρος Ensemble επιστρέφει τον Ιούλιο στο χωριό, νέοι ζωγράφοι έρχονται να ομορφύνουν σημεία του χωριού με  τοιχογραφίες (murals), η μουσική και το έργο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου ανακαλύπτεται ξανά, τα βιβλία και τα αρχεία του σχολείου της Βαμβακούς αποκαλύπτονται μαζί με τις ιστορίες τους και το γενεαλογικό δέντρο των Βαμβακιτών έρχεται στο φως και μας φέρνει πιο κοντά στις ρίζες μας.

Από το πρώτο, κιόλας, Σαββατοκύριακο του Ιουλίου σας προσκαλούμε στη Βαμβακού να δροσιστούμε και να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές ξεγνοιασιάς. Ελάτε στο σχολείο της Βαμβακούς να ανακαλύψουμε διαφορετικές πτυχές του εαυτού μας μέσα από ένα διασκεδαστικό θεατρικό παιχνίδι για παιδιά 6-12 ετών (04/07, 12:00), να διασκεδάσουμε και να ταξιδέψουμε στον κόσμο της τεχνολογίας, στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation)! Οι μικροί, σε τρία μόλις μαθήματα (πρώτο μάθημα 04/07, 12:00), θα μάθουν βασικές αρχές της ρομποτικής και θα διασκεδάσουν προγραμματίζοντας το ρομποτάκι μας, ενώ οι μεγάλύτεροι, μέσα σε μια μέρα (05/07, 12:00), θα μάθουν τι είναι το Internet of Things, πώς επηρεάζει την εξέλιξη των δικτύων 4ης και 5ης γενιάς και πώς θα αλλάξει τη ζωή μας. Σε όλα αυτά θα έχουμε μαζί μας την ομάδα Robot-fun και το Tech4Schools της Nokia Hellas.

Καλοκαίρι, λοιπόν, στη Βαμβακού! Με ασφάλεια και τήρηση των υγειονομικών μέτρων, αλλά με μεράκι, αυθεντικότητα και αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές. Εσείς ακόμα να οργανώσετε την εξόρμησή σας;

Για τη συμμετοχή στις περισσότερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες απαιτείται προκράτηση. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Ιουλίου, αλλά και πληροφορίες κρατήσεων εδώ!