Αγώνας ορεινού τρεξίματος Vamvakou Mountain Run 2022

Save the date: Κυριακή 03 Ιουλίου 2022, Βαμβακού Λακωνίας

Ένας μοναδικός αγώνας ορεινού τρεξίματος θα λάβει χώρα την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου στις πλαγιές του Λακωνικού Πάρνωνα με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας. Η αθλητική διοργάνωση υλοποιείται για δεύτερη φορά από τη Vamvakou Revival στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Φέτος, δρομείς θα δώσουν και πάλι ραντεβού στη Βαμβακού, μετά από δύο συναπτά έτη που οι συνθήκες της πανδημίας δεν μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε το αθλητικό γεγονός. Επιστρέφουμε δριμύτεροι με περισσότερη όρεξη να πάρουμε τα βουνά μαζί, στο Vamvakou Mountain Run 2022, μέσα από δύο διαδρομές α) των 28 χιλιομέτρων και β) των 7 χιλιομέτρων.

Ο αγώνας δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο θα υπάρξει επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους. Οι δρομείς θα κινηθούν στα Μονοπάτια της Βαμβακούς και θα τερματίσουν εντός του χωριού. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής και η ενθάρρυνση της συμμετοχής σε δραστηριότητες και δρώμενα μέσα στη φύση, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα καταπράσινα μονοπάτια του Πάρνωνα και να ζήσουν την εμπειρία της Βαμβακούς.

Μείνετε συντονισμένοι οι αιτήσεις συμμετοχής θα ανοίξουν τους επόμενους μήνες!

Μέχρι τότε, τρέξτε και παραμείνετε σε φόρμα!

#VamvakouMountainRun #VamvakouRevival

 

Λίγα λόγια για τον αγώνα

Η αθλητική αυτή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2019 σε συνεργασία με την ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος» και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας (Sports Excellence) της Α’ Ορθοπεδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε εικόνες από τον αγώνα εδώ!