Το V.Lab συμπλήρωσε 2 χρόνια λειτουργίας

Πάει η τεχνολογία στα βουνά; Στη Βαμβακού Λακωνίας πάει, με το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), το σύγχρονο κέντρο STEAM (Science Technology Engineering Arts Mathematics) συμπλήρωσε 2 χρόνια, στις 19 Οκτωβρίου 2021!

Το V.Lab, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), δέχθηκε τους πρώτους μαθητές και επισκέπτες του, το 2019, πλημμυρίζοντας τους διαδρόμους και τις αίθουσες του σχολείου του χωριού με γέλια και παιδικές φωνές. Οι 3D εκτυπωτές παρήγαγαν τα πρώτα τους σχέδια εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους και το πρώτο μάθημα ρομποτικής για παιδιά από τη Σπάρτη και την ευρύτερη περιοχή ενθουσίασε τους μαθητές. Το μαγευτικό ταξίδι στον χώρο της τεχνολογίας και των επιστημών, μόλις είχε ξεκινήσει.

Μέχρι σήμερα, έχουν λάβει χώρα περίπου 90 επιστημονικά και τεχνολογικά προγράμματα, ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από 1.000 συμμετοχές! Μικροί, αλλά και μεγάλοι μαθητές από τα χωριά του Πάρνωνα, τη Σπάρτη, την Πελοπόννησο γενικά και την Αττική έχουν συμμετάσχει στα προγράμματά του. Ανέστειλε τη λειτουργία του για ένα διάστημα λόγω της πανδημίας και προσάρμοσε τις υπηρεσίες του σε διαδικτυακή μορφή παρέχοντας δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα σε μαθητές από όλη την Ελλάδα. Αστρονομία, Μηχανική, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Προγραμματισμός, Ρομποτική για όλες τις ηλικίες, Ψηφιακές δεξιότητες για ενηλίκους, 3D σχεδίαση είναι μερικά μόνο από τα θέματα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του V.Lab.

Νέα προγράμματα, συνεργασίες και μοναδικές στιγμές έρχονται στο V.Lab το επόμενο διάστημα.  Μείνετε συντονισμένοι!