Το V.Lab ταξιδεύει στη Σπάρτη

Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation) έρχεται ένα βήμα πιο κοντά σας και σας καλεί να το γνωρίσετε: Το υπερσύγχρονο κέντρο STEAM (Science Technology Engineering Arts Mathematics), που λειτουργεί στο ορεινό χωριό της Βαμβακούς από την Vamvakou Revival και σχεδιάστηκε με την πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, ταξιδεύει στη Σπάρτη!

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, 10:00-13:00, το V.Lab, με τον εξοπλισμό του και τους εκπαιδευτικούς του, ταξιδεύει στη Σπάρτη κι έρχεται ένα βήμα πιο κοντά σας. Εκπαιδευτικά ρομπότ, Lego, 3D εκτυπωτές, πλακέτες προγραμματισμού, παιχνίδια μαθηματικών σας περιμένουν να τα γνωρίσετε.

Η Vamvakou Revival υποδέχεται μικρούς και μεγάλους εν δυνάμει επιστήμονες, στο Παλαιό Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάρτης, σε μία μέρα αφιερωμένη στην τεχνολογία και την καινοτομία, με επιδείξεις, δοκιμασίες και πειραματισμό για παιδιά 5 ετών και άνω. Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους προσφερόμενους κύκλους μαθημάτων και το περιεχόμενό τους, να επιλέξουν ποιος είναι αυτός που τους ταιριάζει, να μιλήσουν με εκπαιδευτικούς για τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους.

Το πρόγραμμα τα έχει όλα! Τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα μάθουν πώς να προγραμματίζουν εκπαιδευτικά ρομπότ, να δοκιμάσουν και να πειραματιστούν με τον προγραμματισμό δικών τους εφαρμογών στα κυκλώματα Microbit, ενώ οι πιο τολμηροί και δημιουργικοί θα χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους σε 3D περιβάλλον σχεδίασης και θα γνωρίσουν πώς λειτουργεί η τρισδιάστατη εκτύπωση αντικειμένων.

Οι γονείς με τη σειρά τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τις καινοτόμες ιδέες και προτάσεις που υλοποιούνται στο V.Lab, κάθε Σαββατοκύριακο και να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης, όπως απαιτεί η σύγχρονη εποχή. Τέλος, θα μπορούν, μέσα από δημιουργικό διάλογο, να διατυπώσουν τις απορίες τους για τις συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου να αντιληφθούν τα οφέλη των προσφερόμενων προγραμμάτων στο δικό τους παιδί!

Σημείο συνάντησης: Παλαιό Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάρτης | Είσοδος δωρεάν

#V.Lab #VamvakouRevival