Το Handle with Care in search of tender weapons στη Βαμβακού Λακωνίας

15 & 16 Οκτωβρίου 2021, με την υποστήριξη της Vamvakou Revival

Το Handle with Care, μια συλλογικότητα γυναικών – καλλιτεχνών ταξιδεύει προς αναζήτηση τρυφερών όπλων στο βουνό και τη θάλασσα, στη φύση και το περιβάλλον. Η ομάδα Handle with Care, την περίοδο 02-17 Οκτωβρίου, βρίσκεται στη Βαμβακού Λακωνίας, ακολουθώντας τις πρακτικές της στο φυσικό τοπίο του Πάρνωνα, μέσα στο ίδιο το χωριό και την κοινότητά του, όπου φιλοξενείται από την ομάδα Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού, που υλοποιείται με την υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η ομάδα έρχεται σε επαφή με τη φύση και δραστηριοποιείται στο περιβάλλον του βουνού, μακριά από το αστικό τοπίο εφαρμόζοντας πρακτικές και οράματα φροντίδας, ενώ παράλληλα εξετάζει τις συνθήκες και δυνατότητες δημιουργίας μακριά από θέατρα, στούντιο, γκαλερί, τοίχους και τετράγωνα. Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας οι καλλιτέχνιδες έρχονται σε επαφή με την κοινότητα του χωριού και μέσα από τη διάδραση και το διάλογο με τις γυναίκες του τόπου μοιράζονται ιστορίες φροντίδας και μιλούν για τη σχέση τους με το γυναικείο σώμα. Η ολοκλήρωση του προγράμματος θα γίνει με μία χορευτική έκθεση ανοιχτή στο κοινό και τους επισκέπτες του χωριού. Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, 15.00-18.00, και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, 11:00-14:00, το Handle withCare και η Vamvakou Revival μας καλούν να φτάσουμε ως τον Πάρνωνα, στην Πλατεία της Βαμβακούς, όπου θα λάβει χώρα η χορευτική έκθεση. Οι επισκέπτες της Βαμβακούς  θα βρεθούν σε ένα σταυροδρόμι εσωτερικών και εξωτερικών/ φυσικών τοπίων, χορών, ιστοριών, παιχνιδιών, μυστικών, φωνών…

Πώς αλλάζει η θέαση ενός χορευτικού σώματος σε ένα εξωτερικό περιβάλλον;

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ιδέα, σύλληψη, καλλιτεχνική διεύθυνση: Άρια Μπουμπάκη

Χορογραφία: Άρια Μπουμπάκη

(με τη συμβολή των συντελεστών του έργου)

Ερμηνευτές: Παγώνα Μπουλμπασάκου, Χριστίνα Reinhardt, Κατερίνα Κώτσου, Anouk Arra, Άρια Μπουμπάκη

Sound artist: Anouk Arra
Tαινία: Νεφέλη Σαρρή

Φωτογραφίες: Σοφία Δρακοπούλου

Παραγωγή: Σερεντίπιτι ΑΜΚΕ

Οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Κώτσου

Τύπος & Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου

 

*Οι συμμετέχουσες στο πρότζεκτ έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για τον covid-19 και στις πρόβες, αλλά και τη χορευτική έκθεση τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.