Τα Σαββατοκύριακα στη Βαμβακού είναι και πάλι εδώ!

Από τις 15/05/2021, ελάτε να πάρουμε τα βουνά και να μοιραστούμε μοναδικές Βαμβακίτικες εμπειρίες στο βουνό του Πάρνωνα.

Η «ελευθερία» και η απελευθέρωση των μετακινήσεων πλησιάζουν και η επιστροφή μας στην κανονικότητα, μετά από αυτήν την πρωτόγνωρη εμπειρία του τελευταίου χρόνου, φαίνεται να είναι κοντά. Χρειάζεται ακόμα υπομονή κι επιμονή για να ζήσουμε σαν τον παλιό καλό καιρό. Η Βαμβακού είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες της, μετά από μια μεγάλη παύση μηνών, από το Σάββατο 15 Μαΐου 2021, ακολουθώντας όλο το πλαίσιο των κανόνων υγειονομικής προστασίας και τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα.

Έτσι, η Vamvakou Revival, αυτόν τον μήνα, συνεχίζει να σας προτείνει πρωτότυπες δωρεάν ψηφιακές δραστηριότητες για παιδιά και ενηλίκους, αλλά και δια ζώσης εμπειρίες στην ύπαιθρο για όλους, που εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς και υλοποιούνται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Καθαρός αέρας βουνού και υπέροχα, ανοιξιάτικα και καταπράσινα τοπία του βουνού του Πάρνωνα σας περιμένουν να τα απολαύσετε, κάνοντας μιας βόλτα πεζοπορώντας ή ποδηλατώντας με ένα από τα ηλεκτρικά ποδήλατα HAIBIKE στα μονοπάτια της Βαμβακούς. Eναλλαγές του σκηνικού μέσα στην ίδια διαδρομή μερικών μόνο χιλιομέτρων, πηγές και ξωκλήσια κρυμμένα μέσα στο δάσος, η φυσική ομορφιά του βουνού διασχίζοντας το φαράγγι πλάι στο ποτάμι και παρατηρώντας γύρω σας τους θησαυρούς της φύσης μπορούν να σας συναρπάσουν.

Το εστιατόριο-καφέ «Βουρέικο», αλλά και η «Ρούγα της Βαμβακούς», ο νέος παραδοσιακός ξενώνας, που ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά, σας περιμένουν από το Σάββατο 15/05/2021. Σας προσκαλούμε σε γευστικά ταξίδια βασισμένα σε υλικά και γεύσεις του τόπου, αλλά σε μία νέα και υπέροχη εμπειρία αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας στο ορεινό χωριό του Πάρνωνα.

Τα ψηφιακά προγράμματα της Vamvakou Revival συνεχίζονται και αυτόν τον μήνα με τη μουσικοκινητική αλλά και θεατρική αγωγή για παιδιά να εισάγουν τους μικρούς στον κόσμο της τέχνης και του θεάματος, ενώ τα τεχνολογικά και επιστημονικά προγράμματα του V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) συνεχίζουν να προσφέρουν μοναδικά ταξίδια στον κόσμο του STEAM. Αυτόν τον μήνα, παίζουμε με το φως προς τιμή της Διεθνούς Ημέρας Φωτός με τη Δώρα Κουρκούλη, Φυσικά, ανακαλύπτουμε τις σχέσεις Ήλιου-Γης και τον διαστημικό καιρό με την Αναστασία-Φιόρη Μεταλληνού, Αστροφυσικό, πραγματοποιούμε μια προσεδάφιση στον Άρη με το STEM Academy του CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα) και μαθαίνουμε εξ αποστάσεως βασικές αρχές Προγραμματισμού και Ρομποτικής με την ομάδα Robot-FUN της Nokia Hellas.

Είστε έτοιμοι για νέες περιπέτειες και αποδράσεις; Πάρτε μια βαθιά ανάσα κι ελάτε να πάρουμε τα βουνά!

Δείτε περισσότερα στον σύνδεσμο

Πληροφορίες κρατήσεων για τον ξενώνα στo 214-6-879900

#WeekendsatVamvakou #VamvakouRevival