Τα “ωραία” του Τσιτσάνη από τη Βαμβακού!

Τα “ωραία” του Τσιτσάνη από τη Βαμβακού!

Ψηφιακή μουσική εκδήλωση με τις «Γραμμές» την Κυριακή του Πάσχα

02 Μάϊου, 2021, 20:00 – Συντονιστείτε διαδικτυακά

Ελληνικό Πάσχα στο χωριό χωρίς μουσική, τραγούδι και χορό, γίνεται; Δεν γίνεται! Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε μέσω της μουσικής τη σύνδεση με τους συνανθρώπους μας και την παράδοση μας και να ταξιδέψουμε σε χρόνους αλλοτινούς. Με «νύχτες μαγικές» και «ξεφαντώματα» «αντιλαλούνε τα βουνά» και αφού μας «παρέσυρε το ρέμα» θα βρεθούμε σε μακρινές «ακρογιαλιές δειλινά».

Ένα ταξίδι στη ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική και τα ωραιότερα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη έχει ετοιμάσει για την Κυριακή του Πάσχα (02/05, 20:00), η Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού που υλοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Ένα διαδικτυακό αφιέρωμα στον κορυφαίο ρεμπέτη δια χειρός του μουσικού σχήματος «Γραμμές». Μία μουσική ψηφιακή βόλτα για να γιορτάσουμε μαζί, έστω και μακριά, το βράδυ της Λαμπρής!

Ο Βασίλης Τσιτσάνης ήταν μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ελληνικού, λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού. Στιχουργός, συνθέτης, αλλά και τραγουδιστής άφησε το δικό του στίγμα στην ιστορία της λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής, βγάζοντας το ρεμπέτικο τραγούδι από το περιθώριο και φέρνοντας στο προσκήνιο νέες, για την εποχή, φωνές του ελληνικού πενταγράμμου. Έγραψε, μελοποίησε και τραγούδησε άσματα που ένωναν και εξέφραζαν τον ελληνικό λαό. Σήμερα, η Vamvakou Revival και οι «Γραμμές» φέρνουν για εσάς μερικές από τις σημαντικότερες επιτυχίες του στην οθόνη σας, σε ένα απολαυστικό αφιέρωμα.

Συντελεστές: Μουσικό σχήμα «Γραμμές»

Τραγουδούν: Ηλίας Καππάκος και Αγγελική Σπηλιάκου

Ακορντεόν: Σπύρος Καππάκος

Μπουζούκι: Γιώργος Ζήτσας

H εκδήλωση είναι κατάλληλη για όλους και θα προβληθεί μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Vamvakou Revival.

Κάντε λιγάκι υπομονή κι από «συννεφιασμένες Κυριακές» θα βρεθούμε «στις ακρογιαλιές, όπου θα αντιλαλούν διπλοπενιές»!