Επιβιβαστείτε σε ένα λεωφορείο από Σπάρτη και απολαύστε μια απόδραση ακόμα

Προγραμματίστε μία ακόμη απόδραση του σαββατοκύριακου, παίρνοντας μαζί σας την πιο καλή σας διάθεση! Δραστηριότητες στη φύση και δημιουργικά παιχνίδια για τα παιδιά, stand-up comedy, ντοκιμαντέρ, θέατρο, εκπαίδευση, τεχνολογία και επιστήμη, συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο και κάνουν το χωριό Βαμβακού Λακωνίας ένα μοναδικό προορισμό για όλη την οικογένεια, αλλά και την παρέα.

Ήρθε η ώρα να χτυπήσει το κουδούνι του σχολείου της Βαμβακούς! Οι εγγραφές στους κύκλους μαθημάτων του V.Lab συνεχίζονται…

Οι κύκλοι μαθημάτων στο V.Lab ξεκινούν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου. Τα μαθήματα στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation) ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο με τη Ρομποτική και τα Μαθηματικά να ανοίγουν την αυλαία και θα γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο. Για τους πρώτους τρεις μήνες επίσημης λειτουργίας του τεχνολογικού κέντρου, τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν σε όλους, ως γνωριμία με τα νέα προγράμματα και τις νέες τεχνολογίες. Όσοι γονείς επιθυμούν την εγγραφή των παιδιών τους σε κάποιο από τα παρακάτω προγράμματα μπορούν να συμπληρώσουν την σχετική εγγραφή έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και να την αποστείλουν στα v.lab@vamvakourevival.org και 2731-0-76233. Βρείτε την αίτηση εγγραφής ηλεκτρονικά εδώ!

Best of Δημήτρης Δημόπουλος (προφέρεται «μπεστ οφ»)! Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, 18:00, ο γνωστός κωμικός, Δημήτρης Δημόπουλους, βάζει σε μια χειραποσκευή τα καλύτερα αποσπάσματα από τους stand-up μονολόγούς του, «Καφρόκρεμα», «Υπερπαραγωγή» και «Αντί Διδακτορικού», και έρχεται στη Βαμβακού για μια σόλο παράσταση.

Είσοδος: 8 ευρώ

Το παρακράτος των Συνταγματαρχών από τη Μηχανή του Χρόνου! Ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, 18:00, στο σχολείο της Βαμβακούς παρουσιάζεται ένα ντοκιμαντέρ της Μηχανής του Χρόνου για τους πραξικοπηματίες, τις συνομωσίες, τις ίντριγκες και τις κρυφές συμμαχίες τους. Στην εκπομπή μιλούν οι Στυλιανός Παττακός, Γιώργος Ρωμαίος, Αλέξης Παπαχελάς, Φοίβος Ιωαννίδης, Αλέκος Ζαρκάδας, Άρις Μπουλούκος, Τάκης Παπαγεωργόπουλος, Αντώνης Κακαράς, Λευτέρης Βερυβάκης, Άγγελος Αγγελούσης, Τάσος Σακελαρόπουλος, Σωτήρης Ριζάς και Μελέτης Μελετόπουλος. Παρουσιάζει: Χρίστος Βασιλόπουλος.

Είσοδος δωρεάν

Μαθήματα θεάτρου στη Βαμβακού! Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, 15:00-18:00, τα μαθήματα θεάτρου στη Βαμβακού διευρύνονται και καλούν άτομα, παρέες και ομάδες με σκοπό να δημιουργηθεί μία μεγάλη μικτή ομάδα από νέους, αλλά και από αυτούς που νιώθουν ακόμα νέοι. Στόχος αυτού του μπολιάσματος είναι να συνδυαστεί το νέο με το παλιό, η εμπειρία με την νεότητα, η ιστορία με το μέλλον. Μαζί μας θα είναι Ντίνα Σταματοπούλου (σκηνοθέτις-συγγραφέας παιδικών & εφηβικών θεατρικών έργων-ηθοποιός), η οποία έρχεται να μας εισάγει στον κόσμο του θεάτρου και να ανακαλύψουμε την δημιουργική μας πλευρά, μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την σωματική έκφραση και την φαντασία.

Δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών! Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, 16:00, οι μικροί μας φίλοι θα κάνουν τη δική τους συλλογή από υλικά της φύσης, σε ένα διαδραστικό παιχνίδι γνωριμίας με τα στοιχεία του φυσικού πλούτου του Πάρνωνα, ενώ την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, 12:00, θα περιηγηθούν και θα παίξουν, μαθαίνοντας το χωριό σαν την παλάμη του χεριού τους. Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί από την Κ. Κουτρουμπή.

Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ/ άτομο

Όλες οι δραστηριότητες εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται από την Vamvakou Revival, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σας περιμένουμε κοντά μας!

#VamvakouRevival