Μάρτιος στη Βαμβακού

Η Vamvakou Revival καλωσορίζει τον πρώτο μήνα της Άνοιξης με παλιές και νέες δράσεις, σημαντικές συνεργασίες, μελωδίες και κλασικούς ήχους, κέφι και πολλή χαρά. Ο Μάρτιος ξεκινάει με καρναβαλική διάθεση, κέφι και δημιουργικότητα από μικρούς και μεγάλους. Οι ήχοι της μουσικής του Όρος ensemble πλημμυρίζουν το χωριό. Η Vamvakou Revival θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με μία νέα συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και την εαρινή ισημερία με έναν απολαυστικό περίπατο στη φύση. Οι αθλητικές, δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο χωριό συνεχίζονται και αυτόν τον μήνα. Το καλύτερο, όμως, το κρατήσαμε για το τέλος του μήνα. Τα σχολικά προγράμματα του Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) έρχονται στη Βαμβακού.

Την Κυριακή της Αποκριάς (01/03) θα χορέψουμε σε disco καρναβαλικούς ρυθμούς στο πιο δυνατό πάρτι της υπαίθρου στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο. Τα Κούλουμα (02/03) καλωσορίζουμε τη Σαρακοστή με κέφι, χαρά και, φυσικά, με μία δημιουργική δραστηριότητα για τα παιδιά, φτιάχνοντας χαρταετούς.

Οι ήχοι των κρουστών και του φλάουτου από το «Όρος ensemble» θα πλημμυρίσουν τη Βαμβακού αυτόν τον μήνα. Μία συναυλία αφιερωμένη στο ταμπούρο και το βιμπράφωνο από τον Γιώργο Μαδίκα (07/03) και ο αρχέγονος ήχος του αυλού μέσα από ένα πολυσχιδές πρόγραμμα από τον Αποστόλη Κουτσογιάννη (28/03) έρχονται στη Βαμβακού. Το «Όρος ensemble», ένα σύνολο μουσικής δωματίου, ανθίζει στο χωριό, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με τη συμβολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η μουσική των ποιητών θα πάρει τη σκυτάλη, την Ημέρα της Ποίησης (21/03). Τέσσερις κύκλοι τραγουδιών σπουδαίων ποιητών μελοποιημένοι από σπουδαίους συνθέτες έρχονται στο σχολείο του χωριού. Η Κατερίνα Παλαιολόγου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ «Μουσικές του Κόσμου», θα πλαισιώσει την εκδήλωση με τη φωνή της, η Παναγιώτα Ηλιοπούλου, με την αφήγησή της και ο Αντώνης Κουφουδάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, με την κιθάρα του. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Vamvakou Revival με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Πέρα από τις δραστηριότητες βουνού (πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία με ενοικιαζόμενα ποδήλατα, off-road tours) που μπορεί κανείς να απολαύσει καθημερινά στο χωριό, το Σάββατο 14/03, μία παρουσίαση βιβλίου για τον αθλητισμό και την επιστήμη της ποδηλασίας, από τον Δρ. Κώστα Μπάρδη, έρχεται να συμπληρώσει το πρόγραμμα.

Στο τέλος του μήνα, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και συγκεκριμένα, τα σχολικά του προγράμματα ταξιδεύουν στη Βαμβακού, για ένα δημιουργικό διήμερο (29/03 & 30/03) για τα παιδιά.

Στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) τα μαθήματα για μικρούς και μεγάλους συνεχίζονται. Το CTY (Center for Talented Youth) του Anatolia College έρχεται στη Βαμβακού (28/03). Το V.Lab ταξιδεύει στη Σπάρτη για δεύτερη φορά, για ένα βιωματικό εργαστήριο βιολογίας για μικρούς επιστήμονες (14/03).

Στο σχολείο της Βαμβακούς, μικροί και μεγάλοι μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν δίχως όρια με επιτραπέζια παιχνίδια, LEGO, χειροτεχνίες, μπάλες, τραμπολίνα, τέρματα και καλάθια. Οι λάτρεις του διαβάσματος μπορούν να περιηγηθούν στον κόσμο της γνώσης μέσα από τις σελίδες των βιβλίων της ανοιχτής δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου. Οι έφηβοι έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν τη μελλοντική τους πορεία και σταδιοδρομία μέσα από μια σειρά εργαλείων καθοδήγησης και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Στη Βαμβακού, καθημερινά, όλη η οικογένεια μπορεί να ζήσει ξέγνοιαστες στιγμές ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης πολιτισμού και άθλησης.

Εσείς ακόμα να οργανώσετε την εξόρμησή σας στη Βαμβακού;

Όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες υλοποιούνται από την ομάδα Vamvakou Revival και εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

#VamvakouRevival