Ο Μάης άνθισε στη Βαμβακού Λακωνίας!

Ο Μάης άνθισε στη Βαμβακού Λακωνίας!

Ο τελευταίος μήνας της Άνοιξης έρχεται στον Πάρνωνα και φέρνει μαζί του δραστηριότητες για όλους

«Ο Μάιος έφθασε! Εμπρός! Βήμα ταχύ! Να τον προϋπαντήσουμε παιδιά στην εξοχή». Τι λέτε να πάρουμε τα ανθισμένα βουνά μαζί; Η Vamvakou Revival σας προσκαλεί να συμμετέχετε σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους με θέμα την τέχνη, τον χορό και το θέατρο, το παιχνίδι, τη γη, το πείραμα και την τεχνολογία, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Με «γέλιο μέχρι δακρύων» (01/05) και κλασικά κατασκηνωτικά παιχνίδια θα υποδεχθούμε τον Μάϊο στη Βαμβακού, σε ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Ευάγγελου Θεοδώρου που περιλαμβάνει από μουσικές καρέκλες έως κυνηγητό στη φύση.  Με κλωστή, πανί, κορδέλα, κούκλες φτιάχνω με τη Χριστίνα Αγγελοπούλου και τις «Στρίγκλες»! Το Σάββατο, 07/05, έλα στο σχολείο της Βαμβακούς να γνωρίσουμε μαζί ένα άλλο είδος τέχνης. Την επόμενη ημέρα (08/05), παιδιά 5-10 ετών γίνονται μικροί αγρότες και με την καθοδήγηση της «Οργάνωσης Γη» παίζουν, καλλιεργώντας τη γη, εξοικειώνονται με τις καθημερινές καλλιεργητικές εργασίες, πραγματοποιούν πειράματα με το χώμα και το νερό, φτιάχνουν κατασκευές με φυσικά υλικά και λαμβάνουν μέρος σε παραδοσιακά κινητικά παιχνίδια.

Το επιτυχημένο εργαστήριο μπαλέτου των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που ενθουσίασε μικρούς και… μπαμπάδες ταξιδεύει στην Βαμβακού στις 14 & 15/05. Μπαμπά, χορεύουμε, σε μία δράση γεμάτη κινητικές δραστηριότητες, αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια, υπό τους ήχους του πιανίστα Αναστάσιου Χαμηλάκη; Υλοποίηση εργαστηρίων: Τάσος Καραχάλιος & Έμυ Κορφιά.

Έχετε πάει σε λούνα παρκ; Έχετε δει Ferris Wheel; Εκείνη τη μεγάλη ρόδα, από την οποία μπορείς να δεις τα πάντα από ψηλά. Τι θα λέγατε, στις 14/05, να μάθουμε πώς φτιάχνεται ένα Ferris Wheel και να κατασκευάσουμε σαν μικροί μηχανικοί μια μικρογραφία του σε ένα εργαστήριο STEAM για παιδιά, στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) σε συνεργασία με τo STEM Academy του CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα / Γείτονα). Με Γαλατοπειράματα στο V.Lab και ένα εργαστήριο χημείας με την Έλενα Παλούμπα, θα ολοκληρωθεί το τρίτο Σαββατοκύριακο του Μαϊου (15/05).

Τη σκυτάλη παίρνουν το καλεντάρι των τεχνών (21/05), όπου φτιάχνουμε μαγιάτικα στεφάνια, καθώς και τυπώματα λουλουδιών και φύλλων, παρατηρώντας πίνακες ζωγραφικής, τοιχογραφίες και κεντήματα με τη Μαστροκυριακάκη Αδαμαντία και ένα συναρπαστικό παιχνίδι γνώσης και ευστοχίας για μικρούς και μεγάλους (22/05) με τον Ευάγγελο Θεοδώρου.

Αποχαιρετούμε την Άνοιξη και τον Μάιο (28/05) με θεατρικό παιχνίδι και «ονειρικούς υπερήρωες με ενσυναίσθηση» σε ένα εργαστήρι, όπου θα κατασκευάσουμε τη δική μας φιγούρα – μαριονέτα και θα μιλήσουμε για τους αγαπημένους μας υπερήρωες και τη δύναμή τους με τη Φλώρα Καλομοίρη, ενώ την επόμενη ημέρα (29/05) ένα σχολείο χωρίς θρανία για όλους έρχεται στη Βαμβακού. Εξοπλιστείτε με κέφι και φαντασία κι ελάτε να παίξουμε, να εκφραστούμε, να δημιουργήσουμε και να περάσουμε ξέγνοιαστα στο βουνό!

Είστε έτοιμοι για λουλουδένιες, ηλιόλουστες και ανθισμένες περιπέτειες και αποδράσεις;