Ιούνιος στη Βαμβακού και Σαββατοκύριακα στην ύπαιθρο!

Ιούνιος στη Βαμβακού και Σαββατοκύριακα στην ύπαιθρο!

Επιστρέφουμε στο χωριό και αυτό καλοκαίρι με ασφάλεια, μεράκι και αυθεντικές εμπειρίες

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για αυτό το καλοκαίρι στη Βαμβακού και ανυπομονούμε να σας συναντήσουμε ξανά, να ανταμώσουμε στις πλαγιές του Πάρνωνα, να ζήσουμε μοναδικές Βαμβακίτικες εμπειρίες και να δημιουργήσουμε μαζί νέες αναμνήσεις από κοντά. Ξεκινώντας από αυτόν τον μήνα, λοιπόν, η Vamvakou Revival έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις, χαμόγελα, παιχνίδια, ανακαλύψεις και δραστηριότητες στη φύση για παιδιά και ενηλίκους, που εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς και υλοποιούνται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Από το Σάββατο 05 Ιουνίου 2021 υποδεχόμαστε και πάλι το κοινό και προσφέρουμε εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλους, τηρώντας φυσικά τις αποστάσεις και τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Κι αν αναρωτιέστε τι σας περιμένει τον Ιούνιο στη Βαμβακού, σας δίνουμε μια μικρή γεύση!

Επειδή η φύση και η ελευθερία που μας δίνει, μας έχουν λείψει πολύ, προσκαλούμε παιδιά 6-12 ετών να συμμετέχουν σε αθλοπαιδιές στην ύπαιθρο (19/06), σε ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής και πολιτισμικής εκπαίδευσης με την ομάδα Αλκυόνη, οικογένειες με παιδιά άνω των 4 ετών σε έναν περιβαλλοντικό περίπατο στη φύση και τα μονοπάτια της Βαμβακούς, ανακαλύπτοντας «τι κρύβεται στο δάσος» (26/06), με την Παρέα του Δάσους, αλλά και ενηλίκους σε μια διαφορετική πεζοπορία στο βουνό του Πάρνωνα, όπου θα μυηθούν στις τακτικές επιβίωσης βουνού (27/06), με οδηγό βουνού τον Παναγιώτη Παναγόπουλο.

Το σχολείο του χωριού, ένα αλλιώτικο σχολείο από τα άλλα, ένας χώρος που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, ανοίγει τις πόρτες του ξανά και καλεί παιδιά 4-8 ετών να εκφραστούν και ανακαλύψουν διαφορετικές πτυχές του εαυτού τους, μέσα από ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα θεατρικής αγωγής (12/06) με τη Φλώρα Καλομοίρη, και παιδιά και γονείς να παρασυρθούν σε μια ονειροπόλα βόλτα στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ι-δανικά Όνειρα» (13/06) της συγγραφέως Νικολέττας Λέκκα.

Η καινοτομία είναι πάντα στο επίκεντρο! Ελάτε στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation) να ταξιδέψουμε στον κόσμο της τεχνολογίας και του STEAM μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει scratch & oπτικό προγραμματισμό (05/06) για μαθητές Δημοτικού με το STEM Academy του CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα), 3D σχεδίαση και εκτύπωση (20/06) για παιδιά, αλλά και ένα ακόμα διαδικτυακό μάθημα ρομποτικής (27/06) με την ομάδα Robot-funτης Nokia Hellas για όσους δεν καταφέρουν να επισκεφθούν τη Βαμβακού. Με τη βοήθεια της επιστήμης, επιμένουμε οικολογικά και φτιάχνουμε μπαταρίες (06/06) σε ένα πρόγραμμα για παιδιά με τη Δώρα Κουρκούλη.

Φυσικά, δεν λείπουν οι δραστηριότητες και οι περιηγήσεις στο βουνό και τη φύση με ηλεκτρικά ποδήλατα ή πεζοπορώντας, οι ξεναγήσεις στο χωριό, τα γευστικά διαλείμματα στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο, αλλά και η αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας της υπαίθρου στον ξενώνα Ρούγα της Βαμβακούς.

Το καλοκαίρι έφτασε με τον Ιούνιο να κάνει την εμφάνισή του. Ελάτε να πάρουμε τα βουνά μαζί, στη Βαμβακού!

Ο αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε δραστηριότητα είναι περιορισμένος και απαιτείται προκράτηση.

#WeekendatVamvakou #VamvakouRevival