Ιούνης μήνας μπήκε και το καλοκαίρι βρήκε στη Βαμβακού!

Δροσερές δραστηριότητες και ορεινό τρέξιμο στον Πάρνωνα, για καλό σκοπό

Ιούνιος, Θεριστής, Κερασινός, Αλωνιστής, ο μήνας με τα χίλια πρόσωπα έφτασε στη Βαμβακού Λακωνίας. Ο καιρός ανοίγει, το καλοκαιράκι έφτασε, η διάθεσή μας αλλάζει και οι δρόμοι μάς οδηγούν πιο κοντά στη φύση με ποικίλα εκπαιδευτικά και βιωματικά εργαστήρια, προετοιμαζόμαστε για τον υπέροχο αγώνα ορεινού τρεξίματος, Vamvakou Mountain Run 2023, και οι μικροί μας φίλοι ετοιμάζουν τις τσάντες τους κι είναι έτοιμοι για μοναδικές εμπειρίες στο Vamvakou Summer Camp 2023. Όλες οι δραστηριότητες υλοποιούνται από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με απο-κλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά & οικογένειες

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού φέρνει στο χωριό της Βαμβακούς την Παρέα του Δάσους που μας αποκαλύπτει τα μυστικά των εντόμων και των «αόρατων» κατοίκων του βουνού, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου (03 & 04/06). Το δεύτερο Σαββατοκύριακο, γνωρίζουμε μέσα από το θεατρικό παιχνίδι (10/06) το ζώο που κρύβουμε μέσα μας με την ηθοποιό Φλώρα Καλομοίρη και καλλιεργούμε το δικό μας βιολογικό λαχανόκηπο (11/06) με την «Οργάνωση Γη». Την επόμενη εβδομάδα, μπερδεύουμε τους ήρωες γνωστών παραμυθιών, φτιάχνοντας τις δικές μας «Παραμυθόσουπες» (17/06) με την Ειρήνη Γοζαδίνου και υποδεχόμαστε το πρώτο καλοκαιρινό «Σχολείο…αλλιώς» (18/06). Ο φετινός Ιούνιος κλείνει (24/06) με το γιορτινό τραγούδι του θεριστή που αναβιώνει τις τοπικές παραδόσεις, με την Αδαμαντία Μαστροκυριακάκη.

Vamvakou Mountain Run 2023

Τρεχαλητός μπαίνει ο Ιούνιος και στη Βαμβακού προετοιμαζόμαστε για τον μεγάλο αγώνα ορεινού τρεξίματος Vamvakou Mountain Run που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023.
Ελάτε να διασχίσουμε μαζί φαράγγια, δασικούς δρόμους και πεζοπορικά μονοπάτια μέσα από δύο διαδρομές 7 και 28 χιλιομέτρων με αφετηρία και τερματισμό το χωριό της Βαμβακούς. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τρέχουμε για καλό σκοπό μιας και τα έσοδα από τη συμβολική συμμετοχή των 5 ευρώ θα διατεθούν για την κάλυψη μέρος των εξόδων ταξιδίου της ομάδας ρομποτικής «Northside» του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διεθνή διαγωνισμό στην Αυστραλία. Εγγραφές δεκτές έως 04 Ιουνίου 2023.

Vamvakou Summer Camp 2023

Η Vamvakou Revival διοργανώνει και φέτος το Vamvakou Summer Camp, 26/06-14/07, στη Βαμβακού Λακωνίας! Τρεις εβδομάδες, 100 παιδιά Δημοτικού από τη Σπάρτη και την ευρύτερη περιοχή, ένα καθημερινό τετράωρο πρόγραμμα, πολλές βαμβακίτικες εμπειρίες στη φύση. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει ομαδικό παιχνίδι με αθλοπαιδιές, χορό και δραστηριότητες καλλιέργειας κινητικών δεξιοτήτων και παιχνίδια προσανατολισμού. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν πολυάριθμες εικαστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, καθώς κι εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για τη Βαμβακού. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πρωτότυπες και διασκεδαστικές δραστηριότητες STEAM στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) και στα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας προγράμματα F1 in Schools, 4×4 in Schools και Robodrones Challenge δια χειρός Δημήτρη Πολυματίδη.

Τρέξε τρέξε Ιούνη, του καλοκαιριού πρωτούδι!