Οι «Αθηναίοι» έρχονται στη Βαμβακού!

Παιχνίδι αντιθέσεων μέσα από 20 ασπρόμαυρες εικόνες του Σωκράτη Μπαλταγιάννη | Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2020

Πώς θα σας φαινόταν αν αντικρίζατε τη σκληρή πλευρά της πόλης σε μια ασπρόμαυρη εικόνα ενταγμένη σε ένα ειδυλλιακό ορεινό τοπίο; Άσπρο και μαύρο από τη μία, πράσινο, γαλανό, χρώμα και ένταση από την άλλη. Πόσες πολλές αντιθέσεις μπορείς να παρατηρήσεις σε μια υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας; Πόσο έντονες είναι οι διαφορές της ζωής στην πόλη με την αναγέννηση της υπαίθρου; Μία βόλτα στα σοκάκια της Βαμβακούς, στις πλαγιές του Πάρνωνα, θα σας δώσει τις απαντήσεις και θα σας οδηγήσει σε νέες εικαστικές ανακαλύψεις!

Η 8η Τέχνη έρχεται στη Βαμβακού και σε επιλεγμένα σημεία του χωριού θα βρείτε μοναδικά φωτογραφικά έργα του Σωκράτη Μπαλταγιάννη. Η Vamvakou Revival και το Athens Photo World ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν στα 900μ. υψόμετρο, στο βουνό του Πάρνωνα, μία διαφορετική έκθεση φωτογραφίας γεμάτη αντιθέσεις, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Σωκράτης Μπαλταγιάννης, γνωστός στο ευρύ κοινό για τη φωτογραφική του δράση, ντύνει τα μονοπάτια της Βαμβακούς με είκοσι ασπρόμαυρες εικόνες, φέρνοντας τη σκληρή πλευρά της ζωής στην πόλη σε αντίθεση με την αναβίωση της υπαίθρου και το φυσικό, όλο χρώματα, ορεινό περιβάλλον. Ο ίδιος ο φωτογράφος λέει για την έκθεσή του: «Μια περιπλάνηση στους δρόμους της  Αθήνας, της πόλης όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και που όσο και αν με πληγώνει, εκεί πεισματικά επιλέγω να ζω. Μια περιπλάνηση στους δρόμους της πόλης που σου δίνει την αίσθηση ότι έχεις να κάνεις με ένα πρόσωπο πραγματικό· με ένα πρόσωπο πολυδιάστατο. Με κάθε της στενό και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, με κάθε της γωνιά και μία άλλη μορφή. Μεμονωμένα καρέ, μεμονωμένες ιστορίες μιας πόλης και της καθημερινότητά της. Βάλε τα όλα μαζί, ένωσέ τα και έχεις το πάζλ «The Athenians». H πρώτη παρουσίαση, σε μορφή έκθεσης, της σειράς «Οι Αθηναίοι» θα πραγματοποιηθεί στο χωριό της Βαμβακούς. Ένα χωριό που προσπαθεί να αναβιώσει όχι μόνο το ίδιο αλλά συνάμα και έναν τρόπο ζωής που έχει ξεχαστεί προ πολλού στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα.»

Ο Σωκράτης Μπαλταγιάννης θα βρεθεί στη Βαμβακού και θα αποκαλύψει στο κοινό μικρά μυστικά για την έκθεση, αλλά και τη φωτογραφία γενικότερα, το Σάββατο 05/09, στις 20:00, οπότε και θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης.

Λίγα λόγια για τον Σωκράτη Μπαλτάγιαννη

Είναι φωτογράφος ντοκουμέντου, γεννημένος το 1979 στην Αθήνα. Πέρα από τις αναθέσεις που αναλαμβάνει για περιοδικά, εφημερίδες και άλλα μέσα και που κυρίως αφορούν στην κάλυψη της επικαιρότητας και ανθρωπιστικών/κοινωνικών κρίσεων, η προσωπική του δουλειά είναι πολυεπίπεδη και καταπιάνεται με θέματα όχι απαραίτητα δημοφιλή, αλλά πάντα με τη ματιά στραμμένη προς τα κοινωνικά ζητήματα και τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι επηρεάζονται από την κοινωνία, το περιβάλλον και αντιστρόφως.

#TheAtheniasinVamvakou

#AthensPhotoWorld

#VamvakouRevival