Ένα ρομπότ, ένα σχολείο, ένα καρύδι και μια μεγάλη γιορτή

Η παράδοση, οι συνήθειες και τα έθιμα του τόπου, οι γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα του μήνα συνδυάζονται αρμονικά με τη ματιά προς το μέλλον και τις νέες τεχνολογίες και κάνει τη Βαμβακού ένα μοναδικό προορισμό για όλη την οικογένεια. Με αφορμή την κορύφωση των εκδηλώσεων του μήνα του Καρυδιού, αλλά και την καθιερωμένη, πλέον, γιορτή προς τιμήν του, η Vamvakou Revival σας προσκαλεί σε ένα εορταστικό Σαββατοκύριακο 19-20/10, στη Βαμβακού Λακωνίας.

Όλο το Σαββατοκύριακο συμμετέχουμε σε μία σειρά δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια. Περιήγηση στο δάσος, πεζοπορία στα μονοπάτια του χωριού, ποδηλασία με τα ηλεκτρικά ποδήλατα HAIBIKE, δραστηριότητες για τα παιδιά στη φύση, περιηγήσεις και ξεναγήσεις στο χωριό. Στο σχολείο της Βαμβακούς τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα σε νέες τεχνολογίες, ρομποτική, STEM και ψηφιακές δεξιότητες. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με μια έκθεση παλαιών αντικειμένων, μια εκδήλωση για την παραδοσιακή Λακωνική λύρα και το καθιερωμένο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού με μοναδικές γεύσεις, γαστρονομικές συμβουλές, γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα και μουσική.

Το V.Lab ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό! Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ένα νέο πρωτοπόρο τεχνολογικά σημείο αναφοράς, το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation), ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και προσφέρει δωρεάν το πρώτο δοκιμαστικό μάθημα ρομποτικής με το Lego EV3 robot, σε παιδιά ηλικίας 9-14 ετών. Μια σειρά δωρεάν δοκιμαστικών μαθημάτων, ως γνωριμία με τα προγράμματα ρομποτικής, προγραμματισμού, μηχανικής, 3D σχεδίασης και μαθηματικών, θα λάβουν χώρα τα επόμενα Σαββατοκύριακα στο σχολείο της Βαμβακούς. Το σχολείο ανακαινίστηκε πρόσφατα και μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο και καινοτόμο τεχνολογικό κέντρο, με 3D εκτυπωτές, διαδραστικούς πίνακες, σύγχρονα συστήματα τηλεδιασκέψεων, laptops, διαδραστικούς κύβους και Lego EV3, που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και νέους της περιοχής και όχι μόνο, να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες .Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, οι επισκέπτες της Βαμβακούς θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στους χώρους του σχολείου, αλλά και να γνωρίσουν τις νέες προοπτικές που προσφέρει για τα παιδιά.

7ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Καρυδιού! Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, 2019, στο σχολείο της Βαμβακούς πραγματοποιείται το 7ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Καρυδιού, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή Βαμβακούς, με την υποστήριξη της Vamvakou Revival. Η αρχή του χρονολογείται το 2013, σε μια προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων της Βαμβακούς και της Λακωνίας ευρύτερα. Μια γιορτή που χρόνο με τον χρόνο, μεγαλώνει, ωριμάζει και εξελίσσεται, προσελκύοντας πλέον εκατοντάδες επισκέπτες. Γνωστά ονόματα της Γαστρονομίας, εκθέτες τοπικών προϊόντων, καλλιτέχνες συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Τα προγράμματα του Σαββατοκύριακου εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται από την Vamvakou Revival, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σας περιμένουμε κοντά μας.

#VamvakouRevival