Φεβρουάριος στη Βαμβακού ως τις Απόκριες μας πάει

Βιβλία, παραμύθια, νεροπύραυλοι, τέχνες, παιχνίδια, σεμινάρια και πάρτι δίνουν ραντεβού στο βουνό του Πάρνωνα

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει, μα αν τύχει και κακιώσει μες στο χιόνι θα μας χώσει, λέει ο λαός. Ο τελευταίος μήνας του χειμώνα έφτασε κι η Βαμβακού είναι ιδανικός προορισμός για να αποχαιρετίσουμε αυτή τη μαγική εποχή του χρόνου. Η φύση άλλοτε αγριεύει και άλλοτε ανθίζει. Η Vamvakou Revival σας προτείνει και για τον Φεβρουάριο, μια σειρά από δραστηριότητες και προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, που εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς και υλοποιούνται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φλεβάρη είναι αφιερωμένο στα παιδιά και τα βιβλία. Το Σάββατο 05 Φεβρουαρίου, οι επισκέπτες του χωριού 6-12 ετών μπορούν να μάθουν τι μπορούν να κάνουν με ένα βιβλίο σε ένα διαδραστικό βιβλιο-εργαστήρι, με παιχνίδια κίνησης και φαντασίας που θα τους εμπνεύσουν για να δημιουργήσουν τα δικά τους βιβλία-τσέπης, με την καθοδήγηση της παιδαγωγικής ομάδας «Αλκυόνη». Την επόμενη ημέρα (06/02), οι «Παραμυθούδες του Ναυπλίου» φέρνουν παραμύθια από όλο τον κόσμο στη Βαμβακού και συναντάνε τα παιδιά στο σχολείο του χωριού, όπου με ήχους κρουστών και τραγούδι, ξεκινάει η δράση, για να δώσει τη σκυτάλη στα παραμύθια.

Το Σαββατοκύριακο, 12 & 13 Φεβρουαρίου, μία ακόμα νέα συνεργασία έρχεται στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF). H Vamvakou Revival ενώνει τις δυνάμεις της με το IST College και το Επιμελητήριο Λακωνίας και προσφέρει στους επαγγελματίες της περιοχής ένα μοναδικό σεμινάριο με θέμα το Digital Marketing. Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να προσφέρει, μέσα από εννέα δια ζώσης και διαδικτυακές διαλέξεις, γνώσεις βασισμένες στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς που θα διευκολύνουν την επίτευξη των επαγγελματικών και επιχειρηματικών στόχων των συμμετεχόντων. Κι επειδή το STEAM είναι για όλους, ένα επιστημονικό πρόγραμμα από την αστροφυσικό, Αναστασία-Φιόρη Μεταλληνού, περιμένει, στις 13/02, τους μικρούς επισκέπτες ηλικίας 6-12 ετών. Με απλά υλικά, οι μικροί θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν τους δικούς τους νεροπυραύλους και θα τους εκτοξεύσουν στο προαύλιο του σχολείου.

Το τρίτο Σαββατοκύριακο του Φλεβάρη, ο πολιτισμός σκαρφαλώνει ξανά στα 900μ. υψόμετρο και φέρνει μαζί του, το Σάββατο 19/02, «Το καλεντάρι των τεχνών – Ο Αρλεκίνος συνάντησε τον W. Kandinsky», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε ρυθμούς καρναβαλιού, όπου με όρεξη για διασκέδαση και παιχνίδι, παιδιά 4-12 ετών ανακαλύπτουν τον δικό τους Αρλεκίνο και δημιουργούν τον δικό τους καμβά, με την Μαστροκυριακάκη Αδαμαντία, Εκπαιδευτικό προσχολικής εκπαίδευσης. Την Κυριακή 20/02, άτομα 12-22 ετών χωρίζονται σε ομάδες και κάνουν ένα ταξίδι στη γνώση απαντώντας ερωτήσεις, παίζοντας μουσικές καρέκλες με τον Θεοδώρου Ευάγγελο, Βιβλιοθηκονόμο.

Ο μήνας κλείνει με ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους! Το Σάββατο 26/02, φορέστε την πιο ονειρική σας στολή, αυτή που σας ταξιδεύει σε μαγικές σκέψεις και σας δίνει δύναμη κι ελάτε στο πάρτι μασκέ των ονείρων σας για παιδιά 5-12 ετών με οικοδέσποινα την Φλώρα Καλομοίρη, ηθοποιό. Την Κυριακή 27/02, στο σχολείο της Βαμβακούς, όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχουν μια θέση! Διασκεδάστε εκφραστείτε, παίξτε και χαρείτε με επιτραπέζια, Lego, θεατρικά και κινητικά παιχνίδια, παραμύθια, αυτοσχεδιασμούς, messy play και άλλα.

#WeekendsatVamvakou #VamvakouRevival