D&A GuitarDuo και chόrεs της Μαρίνας Σάττι στη Βαμβακού

Δύο μοναδικά μουσικά γεγονότα θα λάβουν χώρα, φέτος τα Χριστούγεννα, στη Βαμβακού! Είναι αλήθεια πως ταλαντούχοι και πολυσχιδείς καλλιτέχνες και σχήματα θα κάνουν την εμφάνισή τους σε ένα μικρό ορεινό χωριό στη Λακωνία, προσφέροντας αλησμόνητες μουσικές εμπειρίες στους επισκέπτες του χωριού; Οι D&A GuitarDuo και οι chόrεs της Μαρίνας Σάττι θα έρθουν στη Βαμβακού να μας συνεπάρουν με τις μελωδίες και τις μουσικές τους επιλογές. Ένα μαγευτικό ρεσιτάλ κλασικής μουσικής με δύο κιθάρες μέσα στην εκκλησία και χριστουγεννιάτικα κάλαντα και παραδοσιακά ακούσματα στην πλατεία θα πλημμυρίσουν με νότες και με-λωδίες έναν υπέροχο τόπο που αναγεννάται.

Κατανυκτική ατμόσφαιρα σε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά! Έχετε ακούσει πολλές φορές να δίνονται ρεσιτάλ μουσικής μέσα στην εκκλησία ενός χωριού; Κάποιοι θα έλεγαν πως αποκλείεται. Κι όμως, στη Βαμβακού, ένα μοναδικό μελωδικό ταξίδι στην κλασική – και όχι μόνο – μουσική με δύο κιθάρες, θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στον εσωτερικό χώρο της κεντρικής εκκλησίας του χωριού, τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στις 19:00, από τους D&A GuitarDuo, Δημήτρη Κουρζάκη και Άγγελο Μπότση. Πρόκειται για ένα ντουέτο κιθάρας που έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικά στην Ελλάδα, έχοντας αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές σε εμφανίσεις τους σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών και διεθνή φεστιβάλ κιθάρας. Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει κομμάτια κλασικής μουσικής από μονόπρακτα μπαλέτου, όπερα, πρωτότυπες διασκευές για δύο κιθάρες, αλλά και μία απρόβλεπτη διασκευή, με την οποία θα πέσει η αυλαία της εκδήλωσης.

Συνολική διάρκεια: 70’, με ένα διάλειμμα | Εισιτήριο: 7 ευρώ για ενηλίκους & 5 ευρώ για ανηλίκους

Μια ξεχωριστή πολυφωνική παραμονή Χριστουγέννων! Να τα πούμε; Θα τα πούμε, παρέα με ένα δυναμικό και εκρηκτικό γυναικείο πολυφωνικό σύνολο, τις “chόrεs” της Μαρίνας Σάττι. Η ταλαντούχα γυναικεία χορωδία, που αριθμεί σήμερα πάνω από 50 μέλη, έρχεται για πρώτη φορά στη Βαμβακού, αλλά και τη Λακωνία, με άκρως εορταστική διάθεση. Το εν λόγω σύνολο δημιουργήθηκε καθώς, το 2016, η Μαρίνα Σάττι διοργάνωσε μια σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, με σκοπό την ανάδειξη του διεθνούς παραδοσιακού ρεπερτορίου, οι οποίες προσείλκυσαν το αυθόρμητο ενδιαφέρον πολλών νέων γυναικών, που εξέφρασαν την επιθυμία τους να μάθουν περισσότερα για το πολυφωνικό τραγούδι. Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, στις 12:00, οι chόrεs θα καταφθάσουν στην πλατεία της Βαμβακούς, για να κά-νουμε μαζί ένα ταξίδι σε παραδοσιακούς και σύγχρονους ήχους, με οδηγό τις φωνές τους. Στις μουσικές αποσκευές τους κουβαλούν παραδοσιακά κάλαντα, μελωδίες από τον κύκλο Helasz του Lajos Bardos, καθώς και δωδεκανησιακά τραγούδια του Γ. Κωνσταντινίδη.

Συνολική διάρκεια: 60’ | Είσοδος δωρεάν για όλους.

Ο εορτασμός των φετινών Χριστουγέννων στη Βαμβακού θα σας μείνει αξέχαστος και θα υποδεχτείτε τη νέα χρονιά με χαρά, αισιοδοξία και χαμόγελο! Δύο ιδιαίτερες πολιτιστικές προτάσεις που συνδυάζονται με δραστηριότητες για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, γαστρονομικές εκπλήξεις στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο, μαθήματα σε νέες τεχνολογίες στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), πεζοπορία και ποδηλασία στα μονοπάτια της Βαμβακούς, περιηγήσεις και ξεναγήσεις στο χωριό, κάνουν τη Βαμβακού έναν μοναδικό προορισμό για μία εορταστική εξόρμηση.

Σας περιμένουμε κοντά μας!

Όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες των Χριστουγέννων υλοποιούνται από την ομάδα Vamvakou Re-vival και εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

#ChristmasinVamvakou #VamvakouRevival